Αρχική HOT Ψαράκι από τον τόπο μας!

Ψαράκι από τον τόπο μας!

από Μαρκέλλα Δήμου

Ως μαμά τριών παιδιών είμαι πάαααρα πολύ τυχερή που αυτά λατρεύουν το ψάρι, σε οποιαδήποτε μορφή. Είμαι τυχερή γιατί το αγαπώ και εγώ και δεν χρειάζεται να διαπραγματεύομαι μπουκιές, να κάνω ακροβατικά, ή να μετενσαρκώνομαι σε υπερ-σεφ κάθε φορά που έχουμε ψάρι στο οικογενειακό τραπέζι. Η μόνη αγωνία που είχα- παλιότερα τουλάχιστον- ήταν να βρω φρέσκο ψάρι. Η επίσκεψή μου στο ιχθυοπωλείο ήταν κάθε φορά από αγχωτική ως αστεία καθώς προσπαθούσα να επιστρατεύσω όλα τα κόλπα αναγνώρισης φρέσκου ψαριού που κατά καιρούς είχα ακούσει (μη γελάτε, είμαι σίγουρη ότι όλοι ξέρετε από ένα). Γυαλίζει το μάτι; Λυγίζει η ουρά; Μυρίζει θάλασσα; Μεγάλη αγωνία σας λέω. Μέχρι που γνώρισα ψαράκια με ταυτότητα, παρακαλώ. Fish From Greece για την ακρίβεια. Ψάρια από τα κρυστάλλινα νερά της θάλασσάς μας που μεγαλώνουν σωστά και με φροντίδα στα ιχθυοτροφεία μελών της Ελληνικής Οργάνωσης Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛΟΠΥ). Τσιπούρες, λαβράκια, κρανιοί, φαγκριά και μαγιάτικα πιο νόστιμα και πιο φρέσκα από ποτέ, αφού φτάνουν στον πάγκο μέσα σε 24 ώρες από την αλίευσή τους! Και τρέφονται και με ιχθυοτροφές που έχουν σύσταση ανάλογη των διατροφικών τους συνηθειών στη φύση! Οι ιχθυοτροφές εμπλουτίζονται με βιταμίνες και ιχνοστοιχεία και είναι μη γενετικά τροποποιημένες. Έτσι, τα ψάρια με ταυτότητα Fish from Greece εκτός από πρωτεΐνες και Ω-3 λιπαρά μάς εφοδιάζουν με πληθώρα βιταμινών και ιχνοστοιχείων, όπως τις βιταμίνες Α και D και Β, μέταλλα και ιχνοστοιχεία. 

Μάλιστα, παρά το γεγονός ότι έχουν 170 θερμίδες ανά 100 gr (τέλεια για τη διατροφή που ξεκινήσαμε, μαμάδες) το μέσο ποσοστό των καλών λιπαρών τους είναι 9% σε αντίθεση με τα αντίστοιχα πελαγίσια με ποσοστό 2%. Και το καλύτερο; Η τιμή τους είναι τόπο προσιτή που μπορείτε να τα απολαμβάνετε 1 με 2 φορές την εβδομάδα!

Και τώρα, μερικά tips από την… παλιά για να μάθουμε στα παιδιά μας να τρώνε ψάρι:

  1. Ξεκινήστε με χειροποίητες παναρισμένες ψαρομπουκιές που μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας, χωρίς μάλιστα να τηγανίσετε. Το λαβράκι είναι τέλεια επιλογή για νόστιμες και τραγανές ψαροκροκέτες.
  2. Δοκιμάστε θρεπτικές σούπες με πολλά λαχανικά μέσα στις οποίες θα τεμαχίσετε το ψάρι. Με κρανιό, σέλινο, πατάτα και καρότο φτιάχνετε μοναδικές ψαρόσουπες.
  3. Μην πιέζετε το παιδί σας να φάει ψάρι, διότι θα πετύχετε τα αντίθετα αποτελέσματα. Βάλτε το συχνά στο τραπέζι, απολαύστε το εσείς και λειτουργήστε ως παράδειγμα. Όπως και να έχει, σε περίπτωση που έχετε ψάρι, μην προτείνετε να ετοιμάσετε στο παιδί σας ΚΑΙ κάτι άλλο, ακόμη και αν εκείνο δεν θέλει να φάει.
  4. Πειραματιστείτε στην κουζίνα. Ένα ριζότο με φαγκρί, μια ομελέτα με τσιπούρα (ναι, ναι καλά ακούσατε), θα κάνουν τα παιδιά σας να δοκιμάσουν το ψάρι πιο εύκολα.

Να μερικές εύκολες και νόστιμες συνταγές που θα ξετρελάνουν τα παιδιά σας.Σάντουιτς για μικρούς Πειρατές 


Μάσκα κατάδυσης από ομελέτα και τσιπούρα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ






Facebook

Newsletter

Συμπληρώστε το email σας για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα του Τaλκ

Δήλωση Απορρήτου και Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα

talcmag.gr ©2023 – All Right Reserved.