ΒΙΒΛΙΟ ΜΟΝΟΣ ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ από Taλκ Team 25 Σεπτεμβρίου, 2015 από Taλκ Team 25 Σεπτεμβρίου, 2015 0 Πώς να φτιάξω ένα λαχταριστό μπέργκερ; Ποια μπαχαρικά πρέπει να έχει το ντουλάπι μου; Τι συνταγές μπορώ να φτιάξω με μια κονσέρβα; Πώς θα ετοιμάσω ψητό κοτόπουλο στον φούρνο, σαν της μαμάς; Πώς θα φτιάξω μια πεντανόστιμη καρμπονάρα σε 5 μόνο λεπτά; Τιραμισού στο πι και φι: γίνεται; Η Ντίνα Νικολάου απαντάει σε όλες τις πιθανές απορίες που μπορεί να έχει ένας πρωτάρης στην κουζίνα! Όπως σημειώνει η διάσημη σεφ στον πρόλογό της, αφιερώνει το βιβλίο «στους φοιτητές που ζείτε και σπουδάζετε μακριά από το σπίτι, στους εργένηδες, ακόμα και σ’ εσάς που βρεθήκατε άνεργοι, αλλά και σ’ όσους η οικονομική κατάσταση αναγκαστικά έχει περιορίσει τα έξοδα φαγητού. Κυρίως όμως είναι αφιερωμένο σε όσους ξέρουν ότι η λύση δεν είναι μόνο το τοστ ή τα σουβλάκια και θέλουν να μάθουν πώς να τρώνε νόστιμα, έξυπνα και με μικρό κόστος». Το πρώτο μέρος του βιβλίου περιλαμβάνει αναλυτικές οδηγίες για την οργάνωση της κουζίνας ενός νέου σπιτιού ή μιας εργένικης κουζίνας, συμβουλές για την ταξινόμηση των τροφίμων στο ψυγείο, για την αξιοποίηση της κατάψυξης, καθώς και έξυπνους τρόπους για τα ψώνια στη λαϊκή αγορά. Οι συνταγές είναι χωρισμένες σε 14 κατηγορίες: λαχανικά, σαλάτες, μακαρόνια, ρύζι, αυγά, κοτόπουλο, μοσχαράκι, μπριζόλες, κιμάς, ψάρια, σφολιάτα, πίτσα, θαύματα με 1 κονσέρβα, γλυκά. Σε κάθε μία από τις 115 συνταγές υπάρχουν επιπλέον συμβουλές, μικρά tips και επεξηγήσεις που θα βοηθήσουν ακόμα και κάποιον που δεν έχει μαγειρέψει ποτέ του να νιώσει σίγουρος για το γευστικό αποτέλεσμα της προσπάθειάς του. Η παρουσίαση κάθε συνταγής γίνεται με απλό τρόπο βήμα βήμα και συνοδεύεται από σήμανση για τον αριθμό των μερίδων, τον χρόνο της προετοιμασίας και τον χρόνο παρασκευής. Η έκπληξη κρύβεται στις παραλλαγές που δίνει με τον δικό της μοναδικό τρόπο η Ντίνα Νικολάου, πολλαπλασιάζοντας τον αριθμό των συνταγών του βιβλίου και τις δυνατότητες γευστικών απολαύσεων! Ένα μοναδικό βιβλίο μαγειρικής που απευθύνεται σε ανθρώπους που μένουν μόνοι τους, σε φοιτητές που ζουν μακριά από το πατρικό τους, στους εργένηδες, σε όλους εκείνους που τα καταφέρνουν δύσκολα οικονομικά, αλλά και σε όσους κάνουν τα πρώτα τους βήματα στη μαγειρική, ώστε όλοι να είναι αυτάρκεις πάνω από μια κατσαρόλα. Η συγγραφέας Ντίνα Νικολάου παραχωρεί τα έσοδα από τα πνευματικά δικαιώματα του βιβλίου στην Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του Συλλόγου Όραμα Ελπίδας. Η έκδοση πραγματοποιήθηκε με την ευγενική υποστήριξη του Cook–Shop, που διέθεσε τα οικιακά είδη για τη φωτογράφιση, και των σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτης, που διέθεσαν τα υλικά των συνταγών. Βιβλίοβιβλίο μαγειρικήςΕκδόσεις ΜίνωαςκουζίναμαγειρικήΜόνος στην κουζίναΝτίνα Νικολάου 0 FacebookTwitterPinterestEmail Προηγούμενο άρθρο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΗΜΕΡΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΣΤΙΣ 5 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ Επόμενο άρθρο ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Terra Ultima: Η ανακάλυψη μιας άγνωστης ηπείρου Οικογένεια είμαστε… Γνωρίζοντας στα παιδιά την κλασική λογοτεχνία Ένα γράμμα από τον γάτο Μαουρίτσιο, τον βιβλιοφάγο “Γιατί κλαις, μαμά;” Ένα λεύκωμα ενσυναίσθησης για ενήλικους από την Εύη Ανδριώτη Πού πήγε το Νησί του Ποτέ-Ποτέ; Καλλιεργώντας στα παιδιά την προσαρμοστικότητα