Αρχική ΒΙΒΛΙΟ ΤΙ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΟΣΟ ΜΕΙΝΑΜΕ ΜΕΣΑ; ΑΠΑΝΤΑΕΙ Η ΓΕΩΡΓΙΑ ΣΟΥΒΑΤΖΗ (ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΟΠΤΡΑ)
Γεωργία Σουβατζή

ΤΙ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΟΣΟ ΜΕΙΝΑΜΕ ΜΕΣΑ; ΑΠΑΝΤΑΕΙ Η ΓΕΩΡΓΙΑ ΣΟΥΒΑΤΖΗ (ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΟΠΤΡΑ)

από Πελιώ Παπαδιά

Γεωργία ΣουβατζήΤο βιβλίο αποδείχτηκε ένας από τους καλύτερους συντρόφους μικρών και μεγάλων τις ημέρες που μείναμε μέσα. Μέσα στη δυσάρεστη κατάσταση που βιώναμε, ήταν ιδιαίτερα ευχάριστο ότι σημαντικό ποσοστό των «εγκλεισμένων» παράγγειλε για παρέα του βιβλία. Μάλιστα, τα βιβλιοπωλεία, ιδιαίτερα τον πρώτο καιρό που δεν ήταν κατάλληλα προετοιμασμένα, δεν μπορούσαν να αντεπεξέλθουν στον μεγάλο αριθμό παραγγελιών. Κι ο κόσμος, ίσως για πρώτη φορά, γκρίνιαζε διότι δεν είχε βιβλία να διαβάσει! Με την ελπίδα η τέχνη της ανάγνωσης να γίνει συνήθεια και της μετά-COVID ρουτίνας μας, θέσαμε σε αγαπημένους ανθρώπους αγαπημένων εκδοτικών οίκων τρεις ερωτήσεις για τις αναγνωστικές προτιμήσεις των Ελλήνων κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Ας δούμε τι μας είπε η Γεωργία Σουβατζή, PR Assistant στις Εκδόσεις Διόπτρα.

Ποιο ήταν το βιβλίο ενηλίκων των εκδόσεών σας που έκανε τις μεγαλύτερες πωλήσεις κατά τη διάρκεια του lockdown;

Ο Τρόφιμος, Fitzek και ξερό ψωμί! Κάτι έχει συμβεί με αυτόν τον άνθρωπο (σ.σ. Sebastian Fitzek) και έχει αποκτήσει ένα κοινό τόσο φανατικό που ξενυχτούσε για να διαβάσει τα βιβλία του και προ καραντίνας! Μπορεί προσωπικά να μην έχω διαβάσει ακόμη τον Τρόφιμο, από την εικόνα που έχω όμως από τα προηγούμενα βιβλία του μπορώ, με σιγουριά, να πω ότι η γραφή του σε εθίζει, παρασύρεσαι σε ένα καταιγισμό εξελίξεων, ψάχνεις να βρεις απαντήσεις σε ερωτήματα που γεννώνται από την πλοκή και όλα αυτά μαζί, συνιστούν κατάλληλες συνθήκες για μία ασταμάτητη ανάγνωση που συνήθως τελειώνει τις πρώτες πρωινές ώρες (οποιασδήποτε ημέρας, ακόμη και καθημερινής!)

Ποιο ήταν το παιδικό βιβλίο των εκδόσεών σας που έκανε τις μεγαλύτερες πωλήσεις κατά τη διάρκεια του lockdown;

Τα παιδικά βιβλία με τις μεγαλύτερες πωλήσεις ήταν δύο: Οι Αιχμάλωτοι της Γεωγραφίας- 12 μεγάλοι χάρτες για να ανακαλύψετε την ιστορία και τον πολιτισμό του κόσμου και η Φρίντα Κάλο – Πορτρέτα Ζωγράφων. Υπάρχουν πολλοί λόγοι που έχουν αγαπηθεί τόσο τα βιβλία αυτά και από τα παιδιά αλλά και από τους ίδιους τους γονείς: Έχουν εξαιρετική εικονογράφηση, μπορούν να λειτουργήσουν επικουρικά ως σχολικά εγχειρίδια στα αντίστοιχα μαθήματα του σχολείου (Γεωγραφία και Καλλιτεχνικά) και εμπνέουν, εμπνέουν με τα χρώματά τους, τις ιστορίες και τις πληροφορίες που δίνουν στα παιδιά, με την ευφάνταστη εικονογράφησή τους. Σε γεμίζουν δημιουργικότητα και καλή διάθεση! Ξέρουμε πολύ καλά πόσο σημαντικό ήταν για τους γονείς την περίοδο της καραντίνας να απασχολήσουν τα παιδιά με ενδιαφέρουσες δραστηριότητες και πιστεύω όταν τα βιβλία αυτά κάλυψαν με όμορφο και δημιουργικό τρόπο κάποιες ώρες της ημέρας τους!

Εσύ ποια βιβλία, παιδικά ή ενηλίκων, των εκδόσεών σας και όχι μόνο, είχες για συντροφιά στην καραντίνα;

Προσωπικά, δυσκολεύτηκα πολύ στις αναγνώσεις μου την περίοδο εκείνη. Μέρες που η ψυχολογία μου ήταν καλή, ξεκινούσα να διαβάζω ένα ψυχολογικό θρίλερ ωστόσο την επόμενη, που η διάθεση μπορεί να έπεφτα σημαντικά, το θρίλερ μου φαινόταν «ασήκωτο» και το παρατούσα! Καμία ενοχή, διάβασα μόνο ό,τι μου έκανε κέφι! Μερικά από τα βιβλία που κατάφερα, λοιπόν, να ολοκληρώσω ήταν το Πλην του Grean Andrew Sean (εκδ. Δώμα), Το Ημερολόγιο ενός βιβλιοπώλη του Bythell Shaun (Key Books), το χειρόγραφο του νέου βιβλίου της Αλκυόνης Παπαδάκη Κόντρα στο Κύμα που κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Διόπτρα στις 27 Μαΐου, τη Σαββατογεννημένη της Μαλβίνας Κάραλη (Lifo Books), την Άλλη Σταχτοπούτα της Jennifer Donnelly (εκδ. Διόπτρα). Διάβασα ακόμα πολλά ποιήματα του Χρίστου Λάσκαρη και αμέτρητα παιδικά βιβλία, ανάμεσα σε αυτά την πανέξυπνη, πανέμορφη, υπέροχη σειρά του Αριόλ (εκδ. Κόκκινο).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ






Facebook

Newsletter

Συμπληρώστε το email σας για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα του Τaλκ

talcmag.gr ©2023 – All Right Reserved.