ΣΥΝΤΑΓΕΣ Ζελεδάκια φράουλας από Τaλκ 24 Μαΐου, 2017 από Τaλκ 24 Μαΐου, 2017 Πήγαινε στη συνταγή! Εκτύπωση συνταγής 0 Έχετε φτιάξει ποτέ σας φρουτένια ζελεδάκια; Σας προτείνουμε την παρακάτω συνταγή για τα πιο εύκολα και πεντανόστιμα ζελεδάκια φράουλας! Ζελεδάκια φράουλας Εκτύπωση Διατροφικά χαρακτηριστικά 200 Θερμίδες 20 grams Λιπαρά Υλικά 500 γρ. φράουλες 800 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική 650 γρ. νερό 40 γρ. γλυκόζη 1 στικ βανίλιας με τους σπόρους 60 γρ. φύλλα ζελατίνης Για την αρωματική ζάχαρη 125 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική για πασπάλισμα ξύσμα από 2 λάιμ για πασπάλισμα Εκτέλεση Εκτέλεση Αναμειγνύουμε τις φράουλες με 40 γρ. ζάχαρη και το νερό σε μία κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να αρχίσει να σιγοβράζει. Σβήνουμε τη φωτιά και κατευθείαν σκεπάζουμε με μια μεμβράνη. Αφήνουμε το μείγμα στην άκρη για 1 ώρα μέχρι να κρυώσει και να βγάλουν όλα τα αρώματα τους και το χρώμα τους. Σουρώνουμε το μείγμα σε μία βαθιά κατσαρόλα (θα πρέπει να έχουμε περίπου 850 γρ.). Προσθέτουμε τη γλυκόζη, τους σπόρους της βανίλιας και την υπόλοιπη ζάχαρη και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι το μείγμα να φτάσει τους 116°C (μετράμε με το ειδικό θερμόμετρο) για 15-20 λεπτά. Στο μεταξύ, βουτάμε τη ζελατίνη σε ένα μπολ με κρύο νερό για να μαλακώσει για 3-5 λεπτά. Τις στεγνώνουμε, τις προσθέτουμε στο μείγμα με τις φράουλες και ανακατεύουμε για να αναμειχθούν. Ρίχνουμε το μείγμα σε μία τετράγωνη φόρμα των 22 εκ. όπου έχουμε στρώσει σε όλη την επιφάνεια της λαδόκολλα. Βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να σταθεροποιηθεί από 6 ώρες μέχρι και όλη νύχτα. Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τα υλικά για το μείγμα για πασπάλισμα σε ένα μπολ και αφήνουμε στην άκρη. Αναποδογυρίζουμε σε μία επιφάνεια κοπής στην οποία έχουμε βάλει λαδόκολλα και αφαιρούμε και τη μεμβράνη. Κόβουμε σε κυβάκια 4x4 εκ., τα βουτάμε μέσα στο μπολ με το μείγμα ζάχαρης και το ξύσμα για λάιμ και σερβίρουμε. Σημειώσεις Extra tip: Τα ζελεδάκια μπορούμε να τα διατηρήσουμε σε ένα αεροστεγές δοχείο μέχρι 3 μέρες. Πηγή γλυκιά συνταγήζελεδάκια φράουλασυνταγήφράουλα 0 FacebookTwitterPinterestEmail Προηγούμενο άρθρο Gazpacho με αγγούρι και αβοκάντο Επόμενο άρθρο ΙΤΑΛΙΑ: ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΚΑΙ ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑΣ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΕΜΒΟΛΙΑΖΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Το πρώτο πρωινό του χρόνου έχει γεύση Μιράντα Μαστέλο Σίφνου, από τον Γιώργο Τσούλη Θρεπτικές vegan μπάρες χωρίς ψήσιμο και χωρίς γλυκαντικά Πασχαλινά κουλουράκια με βρώμη και μέλι Ο Γιώργος Ευγενειάδης κερνάει… σχολικά επαναστατικά μπισκότα Χριστουγεννιάτικα δώρα από την κουζίνα μας