Αρχική HOT Χριστουγεννιάτικα μπισκότα που γίνονται και στολίδια

Χριστουγεννιάτικα μπισκότα που γίνονται και στολίδια

από Έλενα Σμπώκου

Σήμερα θα φτιάξουμε χριστουγεννιάτικα μπισκότα βανίλιας, που με τον κατάλληλο στολισμό μπορούν να διακοσμήσουν το σπίτι μας!

Χριστουγεννιάτικα μπισκότα

Εκτύπωση
Διατροφικά χαρακτηριστικά 200 Θερμίδες 20 grams Λιπαρά

Υλικά

3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κούπα βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
1 κούπα ζάχαρη
1 βανίλια
1 πρέζα γαρύφαλλο τριμμένο
1 κουταλάκι κανέλλα τριμμένη
1 πρέζα αλάτι

Για το γλάσο:
4 Κούπες άχνη ζάχαρη
1/3 κούπας νερό
2 κουταλιές γλυκόζη
1 βανίλια
χρώμα ζαχαροπλαστικής

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 C. Κοσκινίζουμε το αλεύρι.Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη πολύ καλά να αφρατέψει. Ρίχνουμε το αυγό να αναμειχθεί καλά. Ρίχνουμε το άρωμα βανίλιας και το αλάτι. Προσθέτουμε το αλεύρι κάθε φορά λίγο λίγο μέχρι να ενσωματωθεί καλά όλο το αλεύρι. Η ζύμη πρέπει να είναι αφράτη και μαλακή. Την τυλίγουμε με μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για καμιά ώρα περίπου. Όταν παγώσει, την ανοίγουμε με τον πλάστη σε πάχος 1,5- 2 εκατοστά και κόβουμε με κουπατ σε ό,τι σχέδιο θέλουμε. Aν θέλουμε να τα κάνουμε στολίδια πριν το ψήσιμο κάνουμε μια τρυπούλα στην κορυφή του μπισκότου. Ψήνουμε τα μπισκότα στο ταψί του φούρνου αφού το έχουμε στρώσει με χαρτί ψησίματος στους 170 βαθμούς για 12-14 λεπτά. Δεν θέλουμε να ροδίσουν αλλά να κρατήσουν το λευκό χρώμα τους! Μόλις ψηθούν, πολύ προσεκτικά τα τοποθετούμε πάνω σε σχάρα να κρυώσουν καλά. Μπορούμε να διακοσμήσουμε τα χριστουγεννιάτικα μπισκότα με καραμελίτσες και ζαχαρωτά τα οποία κολλάμε με γλάσο.

Κοσκινίζουμε την ζάχαρη μέσα σε ένα κατσαρολάκι. Ρίχνουμε μέσα το νερό και τη γλυκόζη, και ανακατεύουμε πολύ καλά , ζεσταίνοντάς το σε χαμηλή φωτιά. Δεν θα πρέπει να βράσει και να ξεπεράσει τους 40 βαθμούς. Που σημαίνει ότι θα μπορούμε να το αγγίξουμε. Μπορούμε να μοιράσουμε σε μπολάκια το γλάσο και να το χρωματίσουμε με χρώμα ζαχαροπλαστικής για διακοσμήσουμε τα μπισκότα μας. Μπορούμε όμως να το αφήσουμε και άσπρο για να το κάνουμε κόλλα και να βάλουμε πάνω στα χριστουγεννιάτικα μπισκότα καραμελίτσες και ζαχαρωτά!!!

Η Έλενα Σμπώκου είναι food blogger και ασχολείται με τη μαγειρική από το 2007. Συνταγές της μπορείτε να βρείτε στο elenascooking.blogspot.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ






Facebook

Newsletter

Συμπληρώστε το email σας για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα του Τaλκ

Δήλωση Απορρήτου και Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα

talcmag.gr ©2023 – All Right Reserved.