ΣΥΝΤΑΓΕΣ Σούπα βελουτέ με καρότα από Έλενα Σμπώκου 3 Ιουνίου, 2014 από Έλενα Σμπώκου 3 Ιουνίου, 2014 Πήγαινε στη συνταγή! Εκτύπωση συνταγής 0 Για να φτιάξετε μια νόστιμη βελουτέ με βάση το καρότο, που θα ξετρελάνει και τα παιδιά σας, αλλά και εσάς, θα χρειαστείτε! Σούπα βελουτέ με καρότα Εκτύπωση Μερίδες: 4 Διατροφικά χαρακτηριστικά 200 Θερμίδες 20 grams Λιπαρά Υλικά 1/2 κιλό καρότα, καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες 1 πατάτα , καθαρισμένη 2 μέτρια κρεμμύδια, ψιλοκομμένα 1 κούπα φρέσκο κόλιανδρο, ψιλοκομμένο (ή μαϊντανό αν βρίσκετε έντονη την γεύση του κόλιανδρου) 1 λίτρο ζωμό λαχανικών ή νερό ελαιόλαδο αλάτι και πιπέρι Εκτέλεση Σε μια αντικολλητική κατσαρόλα, σοτάρετε σε ελαιόλαδο το κρεμμύδι, τα καθαρισμένα καρότα και την πατάτα. Προσθέτετε το ζωμό λαχανικών και τον ψιλοκομμένο κόλιανδρο. Βράζετε τα λαχανικά για 20 με 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα καρότα και η πατάτα. Έπειτα, τα χωρίζετε από το ζωμό και τα περνάτε από το μούλτι ή από ένα μεγάλο μπλέντερ. Βάζετε τα λαχανικά στην κατσαρόλα και προσθέτετε όσο ζωμό χρειάζεται για γίνει μια κρεμώδης βελουτέ σούπα. Δοκιμάζετε, προσθέτετε όσο αλάτι και πιπέρι χρειάζεται και σερβίρετε! Η Έλενα Σμπώκου είναι food blogger και ασχολείται με τη μαγειρική από το 2007. Συνταγές της μπορείτε να βρείτε στο elenascooking.blogspot.com βελουτέκαρότοσούπασυνταγήφαγητό για παιδιά 0 FacebookTwitterPinterestEmail Προηγούμενο άρθρο ΠΑΛΙ ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΤΗ ΒΓΑΛΑΜΕ ΤΗ ΧΡΟΝΙΑ Επόμενο άρθρο ΛΙΓΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΗ ΒΙΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Το πρώτο πρωινό του χρόνου έχει γεύση Μιράντα Μαστέλο Σίφνου, από τον Γιώργο Τσούλη Θρεπτικές vegan μπάρες χωρίς ψήσιμο και χωρίς γλυκαντικά Πασχαλινά κουλουράκια με βρώμη και μέλι Ο Γιώργος Ευγενειάδης κερνάει… σχολικά επαναστατικά μπισκότα Χριστουγεννιάτικα δώρα από την κουζίνα μας