Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Βελουτέ γλυκοπατάτας
Βελουτέ γλυκοπατάτας

Βελουτέ γλυκοπατάτας

από Αθηνά Τσόγκα-Τουρνικιώτη

Οι σούπες είναι το ιδανικότερο φαγητό για όλη την οικογένεια! Ατέλειωτοι συνδυασμοί ανάλογα με την όρεξή μας και τα υλικά που έχουμε στο ψυγείο μας. Με όποια λαχανικά μάς έχουν μείνει, μπορούμε, προσθέτοντας λίγα μυρωδικά και μπαχαρικά να κάνουμε νοστιμότατη σουπίτσα.

Βελουτέ γλυκοπατάτας

Βελουτέ γλυκοπατάτας

Εκτύπωση
Διατροφικά χαρακτηριστικά 200 Θερμίδες 20 grams Λιπαρά

Υλικά

  • 4 γλυκοπατάτες κομμένες σε κομμάτια
  • 2 πατάτες μέτριες κομμένες σε κομμάτια
  • 3 καρότα κομμένα σε κομμάτια
  • 1 πράσο ψιλοκομμένο
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • ½ κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • Αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο
  • (προαιρετικά κρέμα γάλακτος ή στραγγιστό γιαούρτι)

Εκτέλεση

Ρίχνουμε στην κατσαρόλα ελαιόλαδο και σοτάρουμε το πράσο μαζί με το κρεμμύδι. Έπειτα προσθέτουμε τα λαχανικά μας και βραστό νερό ώστε να τα σκεπάσει και να τα ξεπεράσει κατά ένα δάχτυλο. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο και πάπρικα. Τα αφήνουμε να βράσουν και να μαλακώσουν καλά. Σβήνουμε τη φωτιά και πολτοποιούμε όλα τα λαχανικά για να γίνει βελουτέ η σούπα μας με τον χειροκίνητο πολτοποιητή ή εναλλακτικά στο μπλέντερ. Συμπληρώνουμε προαιρετικά 2/3 κούπας κρέμα γάλακτος ή 1 κουταλιά γιαούρτι σε κάθε πιάτο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ






Facebook

Newsletter

Συμπληρώστε το email σας για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα του Τaλκ

talcmag.gr ©2023 – All Right Reserved.