ΣΥΝΤΑΓΕΣ Βελουτέ γλυκιάς κολοκύθας με κάρδαμο και τζίντζερ από Αθηνά Τσόγκα-Τουρνικιώτη 24 Δεκεμβρίου, 2013 από Αθηνά Τσόγκα-Τουρνικιώτη 24 Δεκεμβρίου, 2013 Πήγαινε στη συνταγή! Εκτύπωση συνταγής 0 Βελουτέ γλυκιάς κολοκύθας με κάρδαμο και τζίντζερ Εκτύπωση Διατροφικά χαρακτηριστικά 200 Θερμίδες 20 grams Λιπαρά Υλικά Μία μικρή κολοκύθα περίπου 2,5 κιλά, ξεφλουδισμένη και κομμένη σε κύβους 2-3 μέτριες πατάτες κομμένες σε κύβους 1 κρεμμύδι μέτριο, χοντροκομμένο 1 κ.σ. φρέσκο βούτυρο 3 κ.σ. ελαιόλαδο 1 μικρή ρίζα τζίντζερ κομμένη σε φέτες 7 κούπες ζωμό λαχανικών 7 σπόρους κάρδαμο (τους ανοίγουμε και κοπανίζουμε στο γουδί) αλάτι, πιπέρι 200 γρ. κρέμα γάλακτος (προαιρετικά) Εκτέλεση Βάζουμε σε μέτρια κατσαρόλα, σε δυνατή φωτιά, το λάδι και το βούτυρο και όταν λιώσει ρίχνουμε το κρεμμύδι και αφήνουμε στη φωτιά για 3 λεπτά. Ρίχνουμε την κολοκύθα, την πατάτα και τις φέτες τζίντζερ και σοτάρουμε για 5 λεπτά. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τον ζωμό λαχανικών, αλάτι, πιπέρι και το κάρδαμο και αφήνουμε να βράσουν για περίπου μισή ώρα. Δοκιμάζουμε την πατάτα και την κολοκύθα και, αν έχουν μαλακώσει, αποσύρουμε από τη φωτιά και περνάμε τη σούπα από το μπλέντερ ή την πολτοποιούμε με τον χειροκίνητο πολτοποιητή κατευθείαν μέσα στην κατσαρόλα. Ξαναβάζουμε στη φωτιά, δοκιμάζουμε αν χρειάζεται επιπλέον αλάτι και, αν τη θέλουμε πιο αραιή, προσθέτουμε λίγο νεράκι και την κρέμα γάλακτος, εφόσον επιθυμούμε. Ανακατεύουμε καλά και κατεβάζουμε από τη φωτιά. συνταγήΧριστούγεννα 0 FacebookTwitterPinterestEmail Προηγούμενο άρθρο Χριστουγεννιάτικη τριλογία Επόμενο άρθρο «Δεματάκια» από φιλέτα γαλοπούλας τυλιχτά με μπέικον και φρέσκα μυρωδικά ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Το πρώτο πρωινό του χρόνου έχει γεύση Μιράντα Μαστέλο Σίφνου, από τον Γιώργο Τσούλη Θρεπτικές vegan μπάρες χωρίς ψήσιμο και χωρίς γλυκαντικά Πασχαλινά κουλουράκια με βρώμη και μέλι Ο Γιώργος Ευγενειάδης κερνάει… σχολικά επαναστατικά μπισκότα Χριστουγεννιάτικα δώρα από την κουζίνα μας