ΣΥΝΤΑΓΕΣ Σήμερα μαγειρεύουμε… τραχανόπιτα χωρίς φύλλο από Taλκ Team 16 Νοεμβρίου, 2016 από Taλκ Team 16 Νοεμβρίου, 2016 Πήγαινε στη συνταγή! Εκτύπωση συνταγής 0 Με τον καιρό να αρχίζει να γίνεται επιτέλους χειμωνιάτικος, κάνουμε μια τραχανόπιτα χωρίς φύλλο. Για να φτιάξουμε αυτή τη νόστιμη πίτα, ολίγον… διαφορετική από τις άλλες, θα χρειαστούμε: Τραχανόπιτα χωρίς φύλλο Εκτύπωση Μερίδες: 10 Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά Χρόνος μαγειρέματος/Ψησίματος: 50 λεπτά 50 λεπτά Διατροφικά χαρακτηριστικά 200 Θερμίδες 20 grams Λιπαρά Υλικά 1 1/2 λίτρο ζωμό κοτόπουλο ή νερό 200 γρ. ξινό τραχανά 1 ξερό κρεμμύδι 180 γρ. φέτα 180 γρ. κασέρι 1/2 μάτσο μαϊντανό 3 αυγά και 1 αυγό για την επάλειψη 200 γρ. (περίπου 3/4 του φλιτζανιού) αλεύρι για όλες τις χρήσεις Μύλοι Αγίου Γεωργίου 5 κ.σ. ελαιόλαδο Φρεσκοτριμμένο πιπέρι Εκτέλεση Βάζουμε το νερό ή το ζωμό στην κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά. Μόλις βράσει, χαμηλώνουμε ώστε τη φωτιά και βάζουμε τον τραχανά να βράσει. Ανακατεύουμε συχνά και μόλις απορροφήσει όλα τα υγρά, κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει καλά. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι. Βάζουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι 2 κ.σ. ελαιόλαδο και μόλις κάψει, ρίχνουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσει και να γίνει διάφανο. Αφήνουμε στην άκρη. Παράλληλα τρίβουμε τα τυριά και ψιλοκόβουμε το μαϊντανό. Τα βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε τον τραχανά. Ρίχνουμε 3 αυγά, 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, το σοταρισμένο κρεμμύδι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, τον μαϊντανό και το αλεύρι για όλες τις χρήσεις. Ανακατεύουμε καλά και αν είναι αρκετά αραιός ο χυλός, προσθέτουμε λίγο ακόμα αλεύρι. Αν είναι πολύ σφιχτός, αραιώνουμε με λίγο χλιαρό νερό. Αλείφουμε το ταψί με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και Αδειάζουμε σε αυτό τον χυλό. Χτυπάμε το αυγό σε ένα μπολάκι και με ένα πινέλο, αλείφουμε την επιφάνεια τις πίτας. Ψήνουμε στον αέρα, στους 170oC για 1 ώρα και αφήνουμε να κρυώσει πριν κόψουμε σε κομμάτια. Σκεύη / Συσκευές: Μπολ, Κατσαρόλα, Τηγάνι, Στρογγυλό ταψί Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολο Credits Συνταγή & Food Styling: Madame Ginger Φωτογραφία: Αλέξανδρος Ιωαννίδης Πηγή: alevri.com αλεύρι για όλες τις χρήσειςΜύλοι Αγίου ΓεωργίουπίτασυνταγήτραχανόπιταΤραχανόπιτα χωρίς φύλλο 0 FacebookTwitterPinterestEmail Προηγούμενο άρθρο ΜΙΑ ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΒΙΒΛΙΑ| ΜΕΛΑΚ, ΜΟΝΟΣ. Επόμενο άρθρο ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΙΛΑΚΟΣ| ΑΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΘΟΥΝ ΝΑ ΑΓΑΠΟΥΝ ΤΗ ΦΥΣΗ, ΘΑ ΜΑΘΟΥΝ ΝΑ ΑΓΑΠΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΝΡΘΩΠΟΥΣ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Το πρώτο πρωινό του χρόνου έχει γεύση Μιράντα Μαστέλο Σίφνου, από τον Γιώργο Τσούλη Θρεπτικές vegan μπάρες χωρίς ψήσιμο και χωρίς γλυκαντικά Πασχαλινά κουλουράκια με βρώμη και μέλι Ο Γιώργος Ευγενειάδης κερνάει… σχολικά επαναστατικά μπισκότα Χριστουγεννιάτικα δώρα από την κουζίνα μας