ΣΥΝΤΑΓΕΣ Πράσινες ή κόκκινες τηγανιτές ντομάτες από Πελιώ Παπαδιά 31 Αυγούστου, 2016 από Πελιώ Παπαδιά 31 Αυγούστου, 2016 Πήγαινε στη συνταγή! Εκτύπωση συνταγής 0 Σε μια πρόσφατη εξόρμησή μου στα Άγραφα, γεύτηκα ένα από τα πιο νόστιμα φαγάκια-μεζεδάκια που είχα ποτέ δοκιμάσει! Τηγανητές ντομάτες! Μας ενθουσίασαν οικογενειακώς, οπότε με την επιστροφή μας, το έψαξα, πειραματίστηκα, δημιούργησα και μοιράζομαι μαζί σας τη συνταγή στην οποία κατέληξα! Πράσινες ή κόκκινες τηγανιτές ντομάτες Εκτύπωση Διατροφικά χαρακτηριστικά 200 Θερμίδες 20 grams Λιπαρά Υλικά 4 ντομάτες (είτε πράσινες είτε άγουρες κόκκινες) κομμένες σε φέτες 1,5 εκατοστού 1,5 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις 3 αυγά, χτυπημένα Λίγη ρίγανη Αλατοπίπερο κατά βούληση Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα Εκτέλεση Αλατοπιπερώνω τις φέτες ντομάτας, τους ρίχνω λίγη ρίγανη, τις βουτάω στο αυγό και τις πανάρω στο αλεύρι και από τις δυο πλευρές. Παράλληλα, ζεσταίνω σε μέτρια προς υψηλή φωτιά το λάδι σε ένα τηγάνι και όταν κάψει, τηγανίζω για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά, τις αλευρωμένες φέτες (4-5 τη φορά). Συνεχίζω με τις υπόλοιπες ντομάτες και αν χρειαστεί, προσθέτω λάδι στο τηγάνι. Αφήνω τις τηγανητές ντομάτες να κρυώσουν λίγο και να στεγνώσουν το λάδι τους σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρω με γιαούρτι ή φέτα! Καλή σας απόλαυση! μεζέδεςντομάτεςντομάτες στο τηγάνισυνταγέςσυνταγήτηγανητές ντομάτες 0 FacebookTwitterPinterestEmail Προηγούμενο άρθρο ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΥΚΛΑΔΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ! Επόμενο άρθρο ΕΝΑ ΑΕΡΟΣΤΑΤΟ ΓΕΜΑΤΟ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Το πρώτο πρωινό του χρόνου έχει γεύση Μιράντα Μαστέλο Σίφνου, από τον Γιώργο Τσούλη Θρεπτικές vegan μπάρες χωρίς ψήσιμο και χωρίς γλυκαντικά Πασχαλινά κουλουράκια με βρώμη και μέλι Ο Γιώργος Ευγενειάδης κερνάει… σχολικά επαναστατικά μπισκότα Χριστουγεννιάτικα δώρα από την κουζίνα μας