Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Θαλασσινό ρύζι από τον Έκτορα Μποτρίνι

Θαλασσινό ρύζι από τον Έκτορα Μποτρίνι

από Τaλκ

Επειδή ο έρωτας περνάει από το στομάχι και με αφορμή τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου, δείτε μια υπέροχη… ερωτική συνταγή! Θαλασσινή αύρα σε ένα πιάτο που θα σας ανταμείψει με την γεύση του. Θαλασσινό ρύζι!

Θαλασσινό ρύζι από τον Έκτορα Μποτρίνι

Εκτύπωση
Μερίδες: 2 άτομα
Διατροφικά χαρακτηριστικά 200 Θερμίδες 20 grams Λιπαρά

Υλικά

  • 1 φλιτζ. αναποφλοίωτο ρύζι
  • 500 γραμμ. διάφορα φρέσκα, σχετικά χοντροκομμένα
    θαλασσινά (γαρίδες, μύδια, καραβίδες, αστακό κ.λπ.)
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένος άνηθος
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένος μαϊντανός
  • 2 φλιτζ. σπιτική μαγιονέζα
  • 1 κ.σ. κέτσαπ
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Βράστε το ρύζι σε αλατισμένο νερό. Μόλις είναι έτοιμο, σουρώστε το και αφήστε το να κρυώσει καλά.
  2. Ζεστάνετε το λάδι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρετε τα θαλασσινά. Ρίξτε αλάτι και πολύ πιπέρι. Ανακατέψτε τα και αφήστε τα να κρυώσουν.
  3. Σε ένα μπολ ανακατέψτε 1 φλιτζ. μαγιονέζα, τον μαϊντανό και τη μισή ποσότητα ρυζιού και θαλασσινών. Σε ένα άλλο μπολ ανακατέψτε την υπόλοιπη μαγιονέζα, το υπόλοιπο ρύζι και τα θαλασσινά μαζί με τον άνηθο και την κέτσαπ.
  4. Λαδώστε ελάχιστα μια αντικολλητική στρογγυλή φόρμα και απλώστε πιέζοντας μέσα τα δύο μείγματα, εναλλάξ σε τέσσερις στρώσεις.
  5. Βάλτε τη φόρμα στο ψυγείο και, αφού το ρύζι δέσει καλά, ξεφορμάρετε το θαλασσινό ρύζι σε πιατέλα.

Cucina-amore-mio_highres-683x1024

Η συνταγή περιλαμβάνεται στο βιβλίο του Έκτορα Μποτρίνι «Cucina Amore Mio. Οι ερωτικές συνταγές μου», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΟΞΥ. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ






Facebook

Newsletter

Συμπληρώστε το email σας για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα του Τaλκ

talcmag.gr ©2023 – All Right Reserved.