Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Σήμερα μαγειρεύουμε τάρτα κοτόπουλου με μανιτάρια

Σήμερα μαγειρεύουμε τάρτα κοτόπουλου με μανιτάρια

από Taλκ Team

Μια τάρτα τόσο νόστιμη που μόλις τη φτιάξετε θα γίνει από τις αγαπημένες σας! Τάρτα κοτόπουλου με μανιτάρια! Για να τη φτιάξουμε, θα χρειαστούμε:

Τάρτα κοτόπουλου με μανιτάρια

Εκτύπωση
Μερίδες: 2 φρατζόλες Χρόνος προετοιμασίας: Χρόνος μαγειρέματος/Ψησίματος:
Διατροφικά χαρακτηριστικά 200 Θερμίδες 20 grams Λιπαρά

Υλικά

Υλικά για την ζύμη

Υλικά για τη γέμιση

  • 1 στήθος κοτόπουλου ψητό
  • 500 γρ. Μανιτάρια λευκά
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κλαδάκι θυμάρι φρέσκο
  • Αλάτι & Πιπέρι
  • 200 γρ. Φέτα σπασμένη με το χέρι
  • 150 γρ. Γραβιέρα τριμμένη
  • 2 αυγά

Εκτέλεση

  • Ξεκινάμε με τη ζύμη κοσκινίζοντας τα αλεύρια. Στο κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο και τα αλεύρια και τα χτυπάμε μέχρι να σβολιάσουν.
  • Ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά. Ρίχνουμε το νερό, το αλάτι και τη ζάχαρη και χτυπάμε να ομογενοποιηθούν. Τυλίγουμε τη ζύμη με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον για μια ώρα.
  • Ανοίγουμε την ζύμη, την χωρίζουμε στα 2 και τοποθετούμε την μία σε καλά βουτυρωμένη ταρτιέρα.
  • Την άλλη την συντηρούμε στο ψυγείο ή την κατάψυξη. Τρυπάμε καλά τον πάτο της τάρτας και την ψήνουμε για 8-10 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει, σε προθερμασμένο φούρνο στους 180o
  • Για να φτιάξουμε τη γέμιση, ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε στο ελαιόλαδο για 4-5 λεπτά.
  • Προσθέτουμε τα μανιτάρια, το θυμάρι, αλατοπιπερώνουμε και σοτάρουμε για 10-12 λεπτά μέχρι να χάσουν τα υγρά τους τελείως. Μεταφέρουμε σε ένα μπολ και αφήνουμε να κρυώσει.
  • Προσθέτουμε στα μανιτάρια το κοτόπουλο μαδημένο με το χέρι, τα τυριά και τα αυγά και ανακατεύουμε καλά.
  • Μεταφέρουμε τη γέμιση στην ταρτιέρα με τη ζύμη και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC για 30-40 λεπτά.
  • Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.

Σημειώσεις

TIP: Η συνταγή αυτή είναι η τέλεια λύση για το κοτόπουλου που περίσσεψε. Αν πάλι δεν έχετε ένα κοτόπουλο ψητό, βάτε ένα στήθος κοτόπουλου σε ένα ταψάκι, αλείψτε το με 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο, αλατοπιπερώστε, πασπαλίστε με μπαχαρικά της προτίμησης σας (πάπρικα, σκόρδο σκόνη, ρίγανη κτλ) και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC για 25 λεπτά.

Σκεύη / Συσκευές: Ταψί Φούρνου, Μίξερ με γάντζο
Χρόνος Αναμονής: 1.5 ώρα
Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολο

 

Πηγή: alevri.com

mag

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ






Facebook

Newsletter

Συμπληρώστε το email σας για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα του Τaλκ

talcmag.gr ©2023 – All Right Reserved.