ΣΥΝΤΑΓΕΣ Σήμερα μαγειρεύουμε τάρτα κοτόπουλου με μανιτάρια από Taλκ Team 14 Νοεμβρίου, 2016 από Taλκ Team 14 Νοεμβρίου, 2016 Πήγαινε στη συνταγή! Εκτύπωση συνταγής 0 Μια τάρτα τόσο νόστιμη που μόλις τη φτιάξετε θα γίνει από τις αγαπημένες σας! Τάρτα κοτόπουλου με μανιτάρια! Για να τη φτιάξουμε, θα χρειαστούμε: Τάρτα κοτόπουλου με μανιτάρια Εκτύπωση Μερίδες: 2 φρατζόλες Χρόνος προετοιμασίας: 15-20 λεπτά Χρόνος μαγειρέματος/Ψησίματος: 35-40 λεπτά 35-40 λεπτά Διατροφικά χαρακτηριστικά 200 Θερμίδες 20 grams Λιπαρά Υλικά Υλικά για την ζύμη 175 γρ αλεύρι σκληρό, Μύλοι Αγίου Γεωργίου 175 γρ αλέυρι μαλακό, Μύλοι Αγίου Γεωργίου 175 γρ βούτυρο αγελαδινό 2 κρόκους 75 γρ. νερο 7 γρ. Αλάτι 7 γρ. Ζάχαρη Υλικά για τη γέμιση 1 στήθος κοτόπουλου ψητό 500 γρ. Μανιτάρια λευκά 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό 3 κ.σ. ελαιόλαδο 2 κλαδάκι θυμάρι φρέσκο Αλάτι & Πιπέρι 200 γρ. Φέτα σπασμένη με το χέρι 150 γρ. Γραβιέρα τριμμένη 2 αυγά Εκτέλεση Ξεκινάμε με τη ζύμη κοσκινίζοντας τα αλεύρια. Στο κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο και τα αλεύρια και τα χτυπάμε μέχρι να σβολιάσουν. Ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά. Ρίχνουμε το νερό, το αλάτι και τη ζάχαρη και χτυπάμε να ομογενοποιηθούν. Τυλίγουμε τη ζύμη με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον για μια ώρα. Ανοίγουμε την ζύμη, την χωρίζουμε στα 2 και τοποθετούμε την μία σε καλά βουτυρωμένη ταρτιέρα. Την άλλη την συντηρούμε στο ψυγείο ή την κατάψυξη. Τρυπάμε καλά τον πάτο της τάρτας και την ψήνουμε για 8-10 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει, σε προθερμασμένο φούρνο στους 180o Για να φτιάξουμε τη γέμιση, ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε στο ελαιόλαδο για 4-5 λεπτά. Προσθέτουμε τα μανιτάρια, το θυμάρι, αλατοπιπερώνουμε και σοτάρουμε για 10-12 λεπτά μέχρι να χάσουν τα υγρά τους τελείως. Μεταφέρουμε σε ένα μπολ και αφήνουμε να κρυώσει. Προσθέτουμε στα μανιτάρια το κοτόπουλο μαδημένο με το χέρι, τα τυριά και τα αυγά και ανακατεύουμε καλά. Μεταφέρουμε τη γέμιση στην ταρτιέρα με τη ζύμη και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC για 30-40 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε. Σημειώσεις TIP: Η συνταγή αυτή είναι η τέλεια λύση για το κοτόπουλου που περίσσεψε. Αν πάλι δεν έχετε ένα κοτόπουλο ψητό, βάτε ένα στήθος κοτόπουλου σε ένα ταψάκι, αλείψτε το με 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο, αλατοπιπερώστε, πασπαλίστε με μπαχαρικά της προτίμησης σας (πάπρικα, σκόρδο σκόνη, ρίγανη κτλ) και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC για 25 λεπτά. Σκεύη / Συσκευές: Ταψί Φούρνου, Μίξερ με γάντζο Χρόνος Αναμονής: 1.5 ώρα Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολο Πηγή: alevri.com αλεύρι μαλακόαλεύρι σκληρόΜύλοι Αγίου ΓεωργίουσυνταγήΤάρτα κοτόπουλου με μανιτάρια 0 FacebookTwitterPinterestEmail Προηγούμενο άρθρο ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΨΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΥ ΕΡΜΗ ΣΤΟ PLAYGYM! Επόμενο άρθρο ΟΙ ΜΥΘΟΙ ΤΗΣ ΥΠΕΡΠΑΝΣΕΛΗΝΟΥ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Το πρώτο πρωινό του χρόνου έχει γεύση Μιράντα Μαστέλο Σίφνου, από τον Γιώργο Τσούλη Θρεπτικές vegan μπάρες χωρίς ψήσιμο και χωρίς γλυκαντικά Πασχαλινά κουλουράκια με βρώμη και μέλι Ο Γιώργος Ευγενειάδης κερνάει… σχολικά επαναστατικά μπισκότα Χριστουγεννιάτικα δώρα από την κουζίνα μας