Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Τα μελομακάρονα της Μαρκέλλας

Τα μελομακάρονα της Μαρκέλλας

από Τaλκ

Τα μελομακάρονα είναι το καθιερωμένο γλυκό των Χριστουγέννων και δεν λείπει από κανένα σπίτι. Σήμερα στο γραφείο, σήμανε για εμάς επίσημα η έναρξη της γιορτινής περιόδου, καθώς η Μαρκέλλα έφερε ένα ταπεράκι με το πιο λαχταριστά μελομακάρονα που είχαμε φάει ποτέ! Μέσα σε 3 λεπτά άδειασε και παραγγείλαμε κι άλλα για αύριο. Αν θέλετε να τα φτιάξετε κι εσείς…

Τα μελομακάρονα της Μαρκέλλας

Εκτύπωση
Διατροφικά χαρακτηριστικά 200 Θερμίδες 20 grams Λιπαρά

Υλικά

  • 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 400 γρ. σπορέλαιο
  • 180 γρ. ελαιόλαδο
  • 50 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 κ.γ σόδα
  • 1/2 κ.γ. γαρίφαλο
  • 1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • 2-3 κ.γ. κανέλα
  • 400 γρ. χυμό πορτοκαλιού
  • 2 πορτοκάλια ξύσμα

Για το σιρόπι

  • 500 γρ. νερό
  • 1 πορτοκάλι κομμένο στη μέση
  • 800 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 150 γρ. μέλι
  • 3 ολόκληρα γαρίφαλα
  • 3 στικ κανέλας

Εκτέλεση

Για το σιρόπι:

  • Βάζουµε όλα τα υλικά, εκτός από το µέλι, να βράσουν
  • Μόλις πάρουν μια βράση αποσύρουµε από τη φωτιά και προσθέτουµε το µέλι. Ανακατεύουµε και αφήνουµε το σιρόπι να κρυώσει.

Σηµειώστε ότι πρέπει να φτιάξετε το σιρόπι τουλάχιστον 3 ώρες πριν αρχίσετε να φτιάχνετε τα µελοµακάρονα για να προλάβει να έχει κρυώσει πριν τα μελώσετε. 

Για τα μελομακάρονα:

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190ο C στον αέρα.
  • Βάζουμε στη συνέχεια όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ και τα ανακατεύουμε με σύρμα.
  • Σε ένα δεύτερο μπολ βάζουμε το αλεύρι.
  • Προσθέτουμε το μείγμα με τα υγρά συστατικά στο μείγμα με το αλεύρι και ανακατεύουμε πολύ απαλά με τα χέρια για  10 δευτερόλεπτα για να μην κόψει το μείγμα.
  • Πλάθουμε τα μελομακάρονα σε ομοιόμορφο σχήμα και ψήνουμε για περίπου 20-25 λεπτά μέχρι να γίνουν τραγανά και να πάρουν ωραίο χρώμα.

Για το μέλωμα:

  • Μόλις είναι έτοιμα, ρίχνουμε τα καυτά μελομακάρονα στο κρύο σιρόπι και αφήνουμε για 10-15 δευτερόλεπτα. Στη συνέχεια τα σουρώνουμε και τα πασπαλίζουμε με μέλι και καρύδια.

Σημειώσεις

Extra tip: Η ζύμη για τα μελομακάρονα δεν θέλει πολύ δούλεμα γιατί θα βγει το λάδι τους και δεν θα γίνουν τραγανά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ






Facebook

Newsletter

Συμπληρώστε το email σας για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα του Τaλκ

talcmag.gr ©2023 – All Right Reserved.