ΣΥΝΤΑΓΕΣ Πένες με τόνο από Τaλκ 28 Αυγούστου, 2017 από Τaλκ 28 Αυγούστου, 2017 Πήγαινε στη συνταγή! Εκτύπωση συνταγής 0 Πένες με τόνο. Μια γρήγορη και εύκολη συνταγή για ένα χορταστικό πιάτο ζυμαρικών που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους. Πένες με τόνο Εκτύπωση Διατροφικά χαρακτηριστικά 200 Θερμίδες 20 grams Λιπαρά Υλικά 250 γρ. πένες 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο 50 γρ. κάπαρη 1 κρεμμύδι 2 σκ. σκόρδο 1 πρέζα ζάχαρη 220 γρ. τόνο σε νερό ή λάδι, στραγγισμένο αλάτι πιπέρι 1 πρέζα μπούκοβο 50 γρ. ελιές σε ροδέλες 400 γρ. τομάτα κονκασέ ξύσμα από 1 λεμόνι χυμό από ½ λεμόνι ½ ματσάκι άνηθο 100 γρ. κρέμα γάλακτος (προαιρετικά) Για το σερβίρισμα λίγο άνηθο πιπέρι λίγο ελαιόλαδο Εκτέλεση Σε μία κατσαρόλα με νερό που βράζει προσθέτουμε αλάτι, βάζουμε τις πένες και βράζουμε για 7-8 λεπτά. Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά για να κάψει και βάζουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο. Στύβουμε με τα χέρια μας πολύ καλά την κάπαρη μέχρι να φύγουν όλα τα υγρά της και τη βάζουμε στο καυτό τηγάνι. Σοτάρουμε για 2-3 λεπτά, αφαιρούμε από το τηγάνι και τη βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και τα σκόρδα. Μεταφέρουμε το ίδιο τηγάνι στη φωτιά και προσθέτουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο. Βάζουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τη ζάχαρη και αφήνουμε 2-3 λεπτά να καραμελώσουν. Προσθέτουμε τον τόνο και σοτάρουμε μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα. Στη συνέχεια βάζουμε πιπέρι, το μπούκοβο, 1 κ.σ. ελαιόλαδο (αν έχει στεγνώσει το τηγάνι), τις ελιές, τη ντομάτα, ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα και περιμένουμε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά. Μεταφέρουμε τα ζυμαρικά από την κατσαρόλα στο τηγάνι και προσθέτουμε και 1 κουτάλα νερό από την κατσαρόλα. Προσθέτουμε το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού. Χοντροκόβουμε τον άνηθο και όταν πήξει η σάλτσα τον βάζουμε στο τηγάνι μαζί με την κάπαρη. Τέλος, για να δέσει η σάλτσα, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε. Αφαιρούμε από τη φωτιά και σερβίρουμε τις πένες με τόνο με τον άνηθο, πιπέρι και λίγο ελαιόλαδο. Πηγή ζυμαρικάπένες με τόνοσυνταγή 0 FacebookTwitterPinterestEmail Προηγούμενο άρθρο ΜΠΑΝΑΝΑ: ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ Επόμενο άρθρο Η ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Το πρώτο πρωινό του χρόνου έχει γεύση Μιράντα Μαστέλο Σίφνου, από τον Γιώργο Τσούλη Θρεπτικές vegan μπάρες χωρίς ψήσιμο και χωρίς γλυκαντικά Πασχαλινά κουλουράκια με βρώμη και μέλι Ο Γιώργος Ευγενειάδης κερνάει… σχολικά επαναστατικά μπισκότα Χριστουγεννιάτικα δώρα από την κουζίνα μας