ΣΥΝΤΑΓΕΣ Συνταγή για μωρά – καλοφαγάδες από Τaλκ 20 Νοεμβρίου, 2017 από Τaλκ 20 Νοεμβρίου, 2017 Πήγαινε στη συνταγή! Εκτύπωση συνταγής 0 Έχετε μωράκι που μόλις ξεκίνησε στερεές τροφές; Αυτή η συνταγή είναι για εκείνο! Συνταγή για μωρά - καλοφαγάδες Εκτύπωση Διατροφικά χαρακτηριστικά 200 Θερμίδες 20 grams Λιπαρά Υλικά Μισό κιλό μοσχαράκι μαλακό, κατά προτίμηση ποντίκι ή ελιά Δύο μικρά καρότα Μία πατάτα Ένα κολοκύθι Τρία τέσσερα κλωναράκια σέλινο, το ίδιο και μαϊντανό Ένα πράσο Ένα κρεμμύδι ξερό Μία μεγάλη ντομάτα ξεφλουδισμένη Μία κουταλιά της σούπας, γεμάτη, ρύζι ή τραχανά ή κουάκερ Λίγο αλάτι και μια κουταλιά της σούπας λεμόνι Καθόλου λάδι Εκτέλεση Βάζουμε νερό στην κατσαρόλα και μόλις αρχίσει να βράζει, ρίχνουμε μέσα το κρέας. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το κρέας να βράσει για μισή ώρα. Μετά βάζουμε όλα τα χορταρικά ψιλοκομμένα, το αλάτι και το λεμόνι. Προσθέτουμε το ρύζι ή τον τραχανά. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε κι άλλο νερό και τα αφήνουμε μέχρι να βράσουν όλα καλά. Σουρώνουμε τη σούπα, βάζουμε τα υλικά στο μπλέντερ και τα αλέθουμε. Στη συνέχεια βάζουμε τον πουρέ που έχει δημιουργηθεί πίσω στην κατσαρόλα μέσα στο ζουμί. Μόλις πάρει μια βράση, το φαγητό είναι έτοιμο. Σημειώσεις Αν δε θέλουμε να βάλουμε ρύζι ή τραχανά, προσθέτουμε το κουάκερ, στο τέλος όμως, την ώρα που κρέας και λαχανικά έχουν γίνει πουρές. Παίρνουν μαζί δυο τρεις βράσεις και το αποτέλεσμα είναι τέλειο! Η ίδια συνταγή μπορεί να χρησιμοποιηθεί για κοτόσουπα. Εάν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε ψάρι, πρώτα θα βάλουμε τα χορταρικά να βράσουν και μετά το ψάρι, και θα καταργήσουμε τον τραχανά και το κουάκερ. Καλή επιτυχία και καλό κουράγιο! Η συνταγή περιέχεται στο βιβλίο της Κατερίνας Μανανεδάκη «Τι τραβάμε κι εμείς οι μάνες», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός. συνταγές για μωράσυνταγή για μωρά 0 FacebookTwitterPinterestEmail Προηγούμενο άρθρο Η UNICEF ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ Επόμενο άρθρο ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ: ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΣΤΟΝ ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΣΤΗΝ ΚΗΦΙΣΙΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Το πρώτο πρωινό του χρόνου έχει γεύση Μιράντα Μαστέλο Σίφνου, από τον Γιώργο Τσούλη Θρεπτικές vegan μπάρες χωρίς ψήσιμο και χωρίς γλυκαντικά Πασχαλινά κουλουράκια με βρώμη και μέλι Ο Γιώργος Ευγενειάδης κερνάει… σχολικά επαναστατικά μπισκότα Χριστουγεννιάτικα δώρα από την κουζίνα μας