ΣΥΝΤΑΓΕΣ #ΜένουμεΣπίτι. Συνταγές για… καραντίνα: Σκορδαλιά με πατάτες από Πελιώ Παπαδιά 24 Μαρτίου, 2020 από Πελιώ Παπαδιά 24 Μαρτίου, 2020 Πήγαινε στη συνταγή! Εκτύπωση συνταγής 1 Κάθε μέρα, προτείνουμε απλές συνταγές που μπορείτε να φτιάχνετε εύκολα, με λίγα υλικά και τη βοήθεια των παιδιών σας, τις ημέρες που #μένουμεσπίτι. Για σήμερα, λόγω 25ης Μαρτίου, το μενού έχει σκορδαλιά με πατάτες. Σκορδαλιά με πατάτες Εκτύπωση Διατροφικά χαρακτηριστικά 200 Θερμίδες 20 grams Λιπαρά Υλικά 800 γρ πατάτες 3-4 σκελίδες σκόρδο 1 σφηνάκι ξίδι 1 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο αλάτι λίγο μαϊντανό Εκτέλεση Καθαρίζουμε και βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό μέχρι να τσιμπιούνται εύκολα. Τις αφήνουμε έπειτα σε ένα σουρωτήρι, ώστε να στραγγίξουν και να κρυώσουν. Παίρνουμε λίγες λίγες τις πατάτες και τις περνάμε από τον μύλο, ώστε να πολτοποιηθούν. Βάζουμε δυο κουταλιές από τον πολτό, το ξίδι και το σκόρδο στο μούλτι και αλέθουμε καλά. Ρίχνουμε στις πολτοποιημένες πατάτες το μείγμα που χτυπήσαμε στο μούλτι και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το αλάτι και ανακατεύουμε ξανά. Δοκιμάζουμε και αν χρειαστεί διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι ή ξίδι. Γαρνίρουμε με μαϊντανό. Μπορείτε να στέλνετε και τις δικές σας ιδέες στο ppapadia@talcmag.gr #ΜένουμεΣπίτισκορδαλιά με πατάτεςσυνταγές για... καραντίνα 0 FacebookTwitterPinterestEmail Προηγούμενο άρθρο #ΜένουμεΣπίτι. Συνταγές για… καραντίνα: Λουκουμάδες Επόμενο άρθρο Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821. ΤΟ ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΣΕΙΡΑΣ “Η ΠΡΩΤΗ ΜΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑ” ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Το πρώτο πρωινό του χρόνου έχει γεύση Μιράντα Μαστέλο Σίφνου, από τον Γιώργο Τσούλη Θρεπτικές vegan μπάρες χωρίς ψήσιμο και χωρίς γλυκαντικά Πασχαλινά κουλουράκια με βρώμη και μέλι Ο Γιώργος Ευγενειάδης κερνάει… σχολικά επαναστατικά μπισκότα Χριστουγεννιάτικα δώρα από την κουζίνα μας