ΣΥΝΤΑΓΕΣ Μεσογειακά στριφτάρια με σάλτσα ντομάτας, μανιτάρια και φέτα από Τaλκ 11 Φεβρουαρίου, 2016 από Τaλκ 11 Φεβρουαρίου, 2016 Πήγαινε στη συνταγή! Εκτύπωση συνταγής 0 Τι θα λέγατε για ένα πιάτο με αχνιστά ζυμαρικά και πλούσια σάλτσα, που θα κάνει τους γευστικούς σας κάλυκες να χορεύουν; Σίγουρα θα απολαύσετε τη συνταγή που ακολουθεί. Γιατί είναι νόστιμη, εύκολη και γρήγορη. Υπέροχα στριφτάρια με σάλτσα ντομάτας, φέτα και μανιτάρια, ή, αλλιώς, απόλυτα δεμένες μεσογειακές γεύσεις και υλικά στο πιάτο σας. Δοκιμάστε τα και σίγουρα θα τα λατρέψετε τόσο για την ευκολία παρασκευής όσο και για τη νοστιμιά τους. Καλή όρεξη! Μεσογειακά στριφτάρια με σάλτσα ντομάτας, μανιτάρια και φέτα Εκτύπωση Διατροφικά χαρακτηριστικά 200 Θερμίδες 20 grams Λιπαρά Υλικά 360 γρ. στριφτάρια 150 γρ. φέτα 150 γρ. μανιτάρια λευκά 300 γρ. σάλτσα ντομάτας με ελιά και κάπαρη (είτε έτοιμη είτε δική σας) 1 σφηνάκι κρασί λευκό 1 κουτ. γλυκού ρίγανη αποξηραμένη αλάτι / πιπέρι 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο για το σοτάρισμα φρεσκοτριμμένο πιπέρι (προαιρετικά για το σερβίρισμα) φρέσκος βασιλικός ή μαϊντανός (προαιρετικά για το σερβίρισμα) Εκτέλεση Βράζετε τα στριφτάρια σε μπόλικο αλατισμένο νερό και τα σουρώνετε. Κόβετε τα μανιτάρια σε φέτες και το τυρί σε κύβους. Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα μανιτάρια σε δυνατή φωτιά για 2’. Σβήνετε με το λευκό κρασί, αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε τη ρίγανη. Στη συνέχεια προσθέτετε τη σάλτσα ντομάτας και το τυρί και αφήνετε για 2’ σε μέτρια φωτιά. Ρίχνετε στο τηγάνι και τα ζεστά στριφτάρια και ανακατεύετε απαλά. Σερβίρετε τα στριφτάρια με σάλτσα ντομάτας, μανιτάρια και φέτα με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ψιλοκομμένο βασιλικό ή μαϊντανό. Καλή απόλαυση, Αναστασία * *Η Αναστασία είναι η τελειομανής food blogger του Sunday Spoon! Επισκεφθείτε την στο http://www.sundayspoon.gr/ ζυμαρικάμανιτάριαΜεσογειακά στριφτάρια με σάλτσα ντομάταςστριφτάριαστριφτάρια με σάλτσα ντομάτας 0 FacebookTwitterPinterestEmail Προηγούμενο άρθρο ΠΕΙΡΑΓΜΑΤΑ-ΚΟΡΟΪΔΙΕΣ-ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ: ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΤΑΝ ΧΤΥΠΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΠΟΡΤΑ; Επόμενο άρθρο ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΤΟΚΕΤΟ ΓΙΑ… ΟΛΙΚΗ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Το πρώτο πρωινό του χρόνου έχει γεύση Μιράντα Μαστέλο Σίφνου, από τον Γιώργο Τσούλη Θρεπτικές vegan μπάρες χωρίς ψήσιμο και χωρίς γλυκαντικά Πασχαλινά κουλουράκια με βρώμη και μέλι Ο Γιώργος Ευγενειάδης κερνάει… σχολικά επαναστατικά μπισκότα Χριστουγεννιάτικα δώρα από την κουζίνα μας