Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ #ΜένουμεΣπίτι. Συνταγές για… καραντίνα: Σπιτικό ψωμί
σπιτικό ψωμί

#ΜένουμεΣπίτι. Συνταγές για… καραντίνα: Σπιτικό ψωμί

από Τaλκ

Κάθε μέρα, θα σας προτείνουμε απλές συνταγές που μπορείτε να φτιάχνετε εύκολα, με λίγα υλικά και τη βοήθεια των παιδιών σας, τις ημέρες που #μένουμεσπίτι. Για σήμερα, το μενού έχει σπιτικό ψωμί, από την αναγνώστριά μας Κατερίνα Γεροντή.

Όπως μας γράφει, “είναι απλό, χωρίς ζύμωμα και με κανονικό μέτρημα (αντί για το τρομακτικό “αλευρι όσο πάρει”). Απλά, θέλει πολλή ώρα φούσκωμα και γι’αυτό εμείς το στήνουμε το βραδάκι για να το έχουμε ζεστό ζεστό το μεσημέρι”.

σπιτικό ψωμί

Σπιτικό ψωμί

Εκτύπωση
Διατροφικά χαρακτηριστικά 200 Θερμίδες 20 grams Λιπαρά

Υλικά

Βάζουμε σε μεγάλη λεκάνη/πυρέξ:
  • 480 γρ αλεύρι (συνήθως βάζω για όλες τις χρήσεις αλλά βγαίνει μια χαρά και με μισό μισό με ολικής)
  • 4 γραμμάρια (μισό φακελάκι) ξηρή μαγιά
  • 420 ml χλιαρό νερό (ευχάριστα ζεστό στο χέρι, δηλαδή)
  • 2 ΚΟΦΤΕΣ κ.γ. αλάτι
  • Κάποιο μυρωδικό (πάπρικα ή γλυκάνισο ή ακόμα και άνηθο ή ό,τι θέλουν τα παιδιάΕμένα ζήτησαν κάρυ!)

Εκτέλεση

EmojiΤα ανακατεύουμε όλα μαζί με ένα πιρούνι, σκεπάζουμε με καπάκι ή ζελατίνα το δοχείο μας και το αφήνουμε από 8 μέχρι 16 ώρες.
EmojiΑδειάζουμε το μείγμα σε καλά λαδωμένο μεταλλικό ταψάκι (ή με λαδόκολλα αλλά...άλλο πράγμα το λαδάκι στη γεύση Emoji ) Το μείγμα είναι σαν πηχτός χυλός και όχι κλασικό σφιχτό ζυμάρι .
EmojiΑν θέλουμε στολίζουμε με σουσάμι, μαυροκούκι ή νιφάδες βρώμης.
EmojiΑφήνουμε μισή ωρίτσα να φουσκώσει λίγο
EmojiΨήνουμε στους 180º για 1 ώρα περίπου. Δοκιμάζουμε με μαχαίρι.
Αυτό ήταν.
EmojiΕμείς το κάνουμε στην μακρόστενη φόρμα γιατί μετά το χρησιμοποιείς άνετα για τοστ (τότε θέλει 1 ώρα και 10 λεπτά γιατί είναι πιο παχύ το μείγμα)
EmojiΕπίσης, σπιτικό ψωμί διατηρείται 3-4 μέρες άνετα (ή μάλλον...μπορεί να διατηρηθεί αν τυχόν μείνει)

Μπορείτε να στέλνετε και τις δικές σας ιδέες στο ppapadia@talcmag.gr 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ






Facebook

Newsletter

Συμπληρώστε το email σας για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα του Τaλκ

talcmag.gr ©2023 – All Right Reserved.