ΣΥΝΤΑΓΕΣ Σπιτικό παγωτό φιστίκι από Τaλκ 26 Ιουλίου, 2017 από Τaλκ 26 Ιουλίου, 2017 Πήγαινε στη συνταγή! Εκτύπωση συνταγής 0 Το παγωτό φιστίκι είναι ότι καλύτερο για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού. Είμαστε σίγουροι ότι η γεύση και το άρωμα του θα ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους. Σπιτικό παγωτό φιστίκι Εκτύπωση Διατροφικά χαρακτηριστικά 200 Θερμίδες 20 grams Λιπαρά Υλικά 1 λίτρο γάλα 3,5 % 10 κρόκοι αυγών 250 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική 2 πρέζες αλάτι 90 γρ. κρέμα γάλακτος 100 γρ. πάστα φιστίκι Για το σερβίρισμα 50 γρ. φιστίκια Αιγίνης 100 γρ. κουβερτούρα λιωμένη Εκτέλεση Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το γάλα και τη μισή ζάχαρη, μεταφέρουμε σε χαμηλή φωτιά και ζεσταίνουμε μέχρι να αρχίσει να βράζει. Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε τους κρόκους, την υπόλοιπη ζάχαρη, το αλάτι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Αφαιρούμε από τη φωτιά και ρίχνουμε σιγά σιγά το γάλα στο μείγμα με τα αυγά ανακατεύοντας συνέχεια με ένα σύρμα χειρός για να μην κόψει το μείγμα. Αν θέλουμε, μπορούμε να μεταφέρουμε το γάλα με μία κουτάλα. Μεταφέρουμε όλο το μείγμα στην κατσαρόλα και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά. Μετράμε με ένα θερμόμετρο μέχρι να φτάσει η θερμοκρασία τους 85ο C. Ανακατεύουμε απαλά με μία μαρίζ για 3-5 λεπτά μέχρι να φτάσει στην ιδανική θερμοκρασία και να αρχίσει να πήζει. Για να δούμε αν είναι έτοιμο το μείγμα, μπορούμε να βάλουμε σε ένα πιάτο λίγο από το μείγμα και να περάσουμε από πάνω το δάχτυλό μας. Αν αφήσει γραμμή τότε είναι έτοιμο. Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος για να κρυώσει πιο γρήγορα το μείγμα μας. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα με το έτοιμο μείγμα την πάστα φιστίκι και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Μεταφέρουμε σε ένα ταψάκι 25x30εκ., καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη φροντίζοντας να εφάπτεται με το μείγμα για να μην κάνει κρούστα και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες. Ιδανικά θα πρέπει να μείνει στο ψυγείο για 24 ώρες. Βάζουμε σε δόσεις το μείγμα στην παγωτομηχανή. Δεν θα πρέπει να ξεπερνάει τα 2/3 της μηχανής γιατί παίρνει όγκο. Σερβίρουμε αμέσως ή βάζουμε στην κατάψυξη για να παγώσει περισσότερο. Σερβίρουμε με φιστίκια Αιγίνης και λιωμένη κουβερτούρα, σε κυπελλάκι ή χωνάκι. Πηγή σπιτικό παγωτό φυστίκισυνταγή 0 FacebookTwitterPinterestEmail Προηγούμενο άρθρο ΓΙΑ ΠΟΙΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΡΩΜΕ ΚΕΡΑΣΙΑ Επόμενο άρθρο ΝΕΑ SWAROVSKI REMIX COLLECTION|Η ΛΑΜΨΗ ΣΥΝΑΝΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΥΕΛΙΞΙΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Το πρώτο πρωινό του χρόνου έχει γεύση Μιράντα Μαστέλο Σίφνου, από τον Γιώργο Τσούλη Θρεπτικές vegan μπάρες χωρίς ψήσιμο και χωρίς γλυκαντικά Πασχαλινά κουλουράκια με βρώμη και μέλι Ο Γιώργος Ευγενειάδης κερνάει… σχολικά επαναστατικά μπισκότα Χριστουγεννιάτικα δώρα από την κουζίνα μας