ΣΥΝΤΑΓΕΣ Σπιτική γκρανόλα με λάδι καρύδας, μέλι και αμύγδαλα από Μαρκέλλα Δήμου 11 Δεκεμβρίου, 2017 από Μαρκέλλα Δήμου 11 Δεκεμβρίου, 2017 Πήγαινε στη συνταγή! Εκτύπωση συνταγής 0 Γνωρίζετε τι είναι η γκρανόλα; Πρόκειται για σνακ το οποίο αποτελείται από δημητριακά, καστανή ζάχαρη ή μέλι, ξηρούς καρπούς και καρύδα. Επίσης μπορεί να αρωματιστεί με μπαχαρικά. Συνδυάζεται ιδανικά με γάλα, γιαούρτι ή φρούτα και σας γεμίζει ενέργεια! Σπιτική γκρανόλα με λάδι καρύδας, μέλι και αμύγδαλα Εκτύπωση Μερίδες: 4 κούπες Διατροφικά χαρακτηριστικά 200 Θερμίδες 20 grams Λιπαρά Υλικά 1 κούπα αμύγδαλα ξεφλουδισμένα 3 κούπες νιφάδες βρώμης ½ κουταλάκι αλάτι 1/3 κούπας καστανή ζάχαρη 1/3 κούπας μέλι 3 κουταλιές λάδι καρύδας ¼ κουταλιού εκχύλισμα βανίλιας 1/8 κουταλιού εκχύλισμα αμυγδάλου Εκτέλεση Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Στο μπλέντερ ψιλοκόβουμε τα μισά αμύγδαλα και τα αδειάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Στο ίδιο μπολ αδειάζουμε τα υπόλοιπα αμύγδαλα χοντροκομμένα. Τα ανακατεύουμε με τη βρώμη, το αλάτι, την καστανή ζάχαρη. Ζεσταίνουμε το μέλι και το λάδι καρύδας μαζί σε φούρνο μικροκυμάτων για 40 δευτερόλεπτα. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας και αμυγδάλου. Ρίχνουμε το μείγμα μελιού πάνω από τους αμύγδαλα και τη βρώμη και ανακατεύουμε. Τοποθετούμε το μείγμα σε ένα ρηχό σκεύος καλυμμένο με λαδόκολλα. Ψήνουμε για 5 λεπτά και ανακατεύουμε, αφήνοντας να ψηθεί 5 λεπτά ακόμη. Αφήνουμε τη γκρανόλα να κρυώσει, τη θρυμματίζουμε και τη φυλάμε σε αεροστεγές μπολ. γκρανόλαενέργειαπρωϊνόσπιτική γκρανόλασυνταγή 0 FacebookTwitterPinterestEmail Προηγούμενο άρθρο ΑΝΑΚΑΛΕΙΤΑΙ ΒΡΕΦΙΚΟ ΓΑΛΑ ΠΟΥ ΕΝΔΕΧΕΤΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΜΟΛΥΝΘΕΙ ΑΠΟ ΣΑΛΜΟΝΕΛΑ Επόμενο άρθρο 60 ΧΡΟΝΙΑ ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΑ ΤΑΞΙΔΙΑ! ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΓΙΟΡΤΑΣΟΥΜΕ! ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Το πρώτο πρωινό του χρόνου έχει γεύση Μιράντα Μαστέλο Σίφνου, από τον Γιώργο Τσούλη Θρεπτικές vegan μπάρες χωρίς ψήσιμο και χωρίς γλυκαντικά Πασχαλινά κουλουράκια με βρώμη και μέλι Ο Γιώργος Ευγενειάδης κερνάει… σχολικά επαναστατικά μπισκότα Χριστουγεννιάτικα δώρα από την κουζίνα μας