ΣΥΝΤΑΓΕΣ Σπανακοπιτάκια από Τaλκ 17 Ιανουαρίου, 2018 από Τaλκ 17 Ιανουαρίου, 2018 Πήγαινε στη συνταγή! Εκτύπωση συνταγής 0 Θέλετε κάτι υγιεινό που όμως δεν απαιτεί ατελείωτες ώρες στην κουζίνα; Τα σπανακοπιτάκια είναι ένα νόστιμο ορεκτικό, ελαφρύ και θρεπτικό, που εκτός το ότι είναι πολύ νόστιμο είναι και εύκολο στην εκτέλεση του. Φτιάξτε την παρακάτω λαχταριστή συνταγή κια θα ενθουσιαστείτε με την υπέροχη γεύση τους. Σπανακοπιτάκια Εκτύπωση Διατροφικά χαρακτηριστικά 200 Θερμίδες 20 grams Λιπαρά Υλικά Για τη ζύμη 500 γρ. αλεύρι 2 ½ κ.γ. αλάτι 200 γρ. βούτυρο κομμένο σε κύβους ½ κούπα πολύ παγωμένο νερό 2 κ.σ. λευκό ξίδι 2 αυγά Για τη γέμιση 300 γρ. διάφορα χόρτα για πίτα 1/2 μικρό ματσάκι δυόσμου ψιλοκομμένο (μόνο τα φύλλα) 400 γρ. φέτα 50 γρ. σιμιγδάλι ψιλό 4 κ.σ. ελαιόλαδο 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα πιπέρι αλάτι ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι σουσάμι Εκτέλεση Για τη γέμιση Πλένουμε, στεγνώνουμε και κόβουμε τα χόρτα σε κομμάτια 5 εκ. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, τον άνηθο και τον δυόσμο. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τα χόρτα, το κρεμμύδι, τον άνηθο, τον δυόσμο, το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού και το αλάτι. Τα μεταφέρουμε σε ένα σουρωτήρι και αφήνουμε να στραγγίξουν. Βοηθάμε με τα χέρια μας πατώντας τα χόρτα ώστε να φύγουν τα πολλά υγρά. Μόλις στραγγίξουμε καλά τη γέμιση, προσθέτουμε τη φέτα (τη σπάμε σε κομμάτια με τα χέρια), το πιπέρι, το ελαιόλαδο, το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε. Ελέγχουμε το αλατοπίπερο και αφήνουμε στην άκρη. Για τη ζύμη Βάζουμε το αλεύρι και το αλάτι στο πολυμίξερ με τα μαχαίρια και τα φέρνουμε μία βόλτα να ανακατευτούν. Ρίχνουμε και το βούτυρο και τα χτυπάμε όλα μαζί μέχρι να μοιάζουν με ψίχουλα. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αυγό, το ξίδι και το νερό και τα χτυπάμε με ένα πιρούνι. Τα προσθέτουμε στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια και ανακατεύουμε για μερικά δευτερόλεπτα. Αδειάζουμε το μείγμα πάνω σε αλευρωμένο πάγκο και με τα χέρια μας ενώνουμε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε για λίγα δευτερόλεπτα (μόνο). Χωρίζουμε τη ζύμη σε 2 κομμάτια, τα πλαταίνουμε σε δίσκους διαμέτρου 15 εκ. με το χέρι μας και τα τυλίγουμε με μεμβράνη. Τοποθετούμε τη ζύμη στο ψυγείο μας για τουλάχιστον 1 ώρα. Μετά από 1 ώρα αφού έχει παγώσει το ζυμάρι, το ανοίγουμε με τη βοήθεια ενός πλάστη και με αρκετό αλεύρι ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο πάχους 2-3 χιλ. με τη βοήθεια ενός στρογγυλού κουπάτ 8-9 εκ. κόβουμε δίσκους από το φύλλο μας και με ένα μεγάλο κουτάλι παίρνουμε από τη γέμιση και τοποθετούμε πάνω στο ζυμάρι. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα. Με ένα βρεγμένο πινέλο αλείφουμε γύρω γύρω το ζυμάρι για να κολλήσει και κλείνουμε στη μέση. Εκεί που θα κλείσει το πιέζουμε με ένα πιρούνι. Με τον ίδιο τρόπο γεμίζουμε και τα υπόλοιπα. Αλείφουμε με αυγό. Πασπαλίζουμε με παπαρουνόσπορο αν θέλουμε. Βάζουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί διαμέτρου 28. Μεταφέρουμε τα σπανακοπιτάκια στο ταψί. Ψήνουμε για 20-25 λεπτά. Πηγή σπανακοπιτάκιασυνταγή 0 FacebookTwitterPinterestEmail Προηγούμενο άρθρο ΓΑΤΟ…ΣΥΜΜΟΡΙΑ: Η ΑΡΧΗ Επόμενο άρθρο Ο ΑΓΗΣΙΛΑΓΟΣ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΣΜΟ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΒΑΪΩΝ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Το πρώτο πρωινό του χρόνου έχει γεύση Μιράντα Μαστέλο Σίφνου, από τον Γιώργο Τσούλη Θρεπτικές vegan μπάρες χωρίς ψήσιμο και χωρίς γλυκαντικά Πασχαλινά κουλουράκια με βρώμη και μέλι Ο Γιώργος Ευγενειάδης κερνάει… σχολικά επαναστατικά μπισκότα Χριστουγεννιάτικα δώρα από την κουζίνα μας