Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Σπανακοκεφτέδες
Σπανακοκεφτέδες

Σπανακοκεφτέδες

από Τaλκ

Οι μικροί μαθητές χρειάζονται ενέργεια και βιταμίνες και εσείς οι γονείς έξυπνες ιδέες για να βάλετε τα λαχανικά στο πιάτο τους. Ο Μπάρμπα Στάθης φροντίζει για την ποιότητα, τη φρεσκάδα και τη γεύση των λαχανικών που φτάνουν στην κουζίνα σας και εμείς μοιραζόμαστε μαζί σας δύο νόστιμες και super θρεπτικές «πράσινες» συνταγές που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους! Καλή όρεξη!

Σπανακοκεφτέδες

Σπανακοκεφτέδες

Εκτύπωση
Διατροφικά χαρακτηριστικά 200 Θερμίδες 20 grams Λιπαρά

Υλικά

400 γρ. σπανάκι σε φύλλα Μπάρμπα Στάθης
2 κ.σ. ελαιόλαδο
100 γρ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο Μπάρμπα Στάθης
3 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα
αλάτι και πιπέρι
ελάχιστο μοσχοκάρυδο
2 μεγάλα αυγά
1 ½ κούπα τρίμμα φρυγανιάς για το μείγμα και για το πανάρισμα
¼ κούπας νερό
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Εκτέλεση

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε το σπανάκι σε φύλλα Μπάρμπα Στάθης και το κρεμμύδι ψιλοκομμένο Μπάρμπα Στάθης στο ελαιόλαδο. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το σπανάκι, το κρεμμύδι, την παρμεζάνα, τα μπαχαρικά, αλάτι, πιπέρι, τη μία κούπα φρυγανιά, το τυρί και ένα αυγό καλά χτυπημένο. Αφήνουμε το μείγμα να σταθεί για 10 λεπτά. Στη συνέχεια πλάθουμε τα κεφτεδάκια σχηματίζοντας μπαλίτσες. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε το άλλο αυγό και το αναμειγνύουμε με το νερό. Σε ένα πιάτο απλώνουμε την υπόλοιπη φρυγανιά. Πανάρουμε τους σπανακοκεφτέδες βουτώντας τους στο αυγό και περνώντας τους από τη φρυγανιά. Τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν και τους τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί. Σερβίρουμε με γιαουρτάκι, αν θέλουμε!

Clipboard01

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ






Facebook

Newsletter

Συμπληρώστε το email σας για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα του Τaλκ

talcmag.gr ©2023 – All Right Reserved.