ΣΥΝΤΑΓΕΣ Σούπα μου’πες από Αθηνά Τσόγκα-Τουρνικιώτη 7 Απριλίου, 2014 από Αθηνά Τσόγκα-Τουρνικιώτη 7 Απριλίου, 2014 Πήγαινε στη συνταγή! Εκτύπωση συνταγής 0 Οι σούπες είναι το ιδανικότερο φαγητό για όλη την οικογένεια! Ατέλειωτοι συνδυασμοί ανάλογα με την όρεξή μας και τα υλικά που έχουμε στο ψυγείο μας. Με όποια λαχανικά μάς έχουν μείνει, μπορούμε, προσθέτοντας λίγα μυρωδικά και μπαχαρικά να κάνουμε νοστιμότατη σουπίτσα. Εμείς σας προτείνουμε μία κοτόσουπα διαφορετική από τις άλλες, με λαχανικά και φρέσκα μυρωδικά, μία σούπα γιουβαρλάκια με γλυκό τραχανά αντί για ρύζι και, τέλος, μία σούπα βελουτέ από γλυκοπατάτα, που η γλύκα της θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους! Κοτόσουπα με λαχανικά Εκτύπωση Διατροφικά χαρακτηριστικά 200 Θερμίδες 20 grams Λιπαρά Υλικά 1 κιλό κοτόπουλο φιλέτο κομμένο σε κομμάτια 3 καρότα κομμένα μικρά κυβάκια 2 πατάτες κομμένες σε μικρά κυβάκια 2/3 συσκευασίας μανιτάρια λευκά ψιλοκομμένα 1 κρεμμύδι μικρό ψιλοκομμένο ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο (ή στο multi) ½ ματσάκι φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο (ή στο multi) 1 κούπα καλαμπόκι κατεψυγμένο (κατά προτίμηση βιολογικό) 1/3 κούπας λάδι ½ λεμόνι Αλάτι, πιπέρι Εκτέλεση Ρίχνουμε σε βαθιά κατσαρόλα το λάδι μας και προσθέτουμε το κοτόπουλο να σοταριστεί ελαφρά από όλες τις πλευρές. Έπειτα προσθέτουμε το κρεμμύδι και ύστερα από 1-2 λεπτά το καρότο και την πατάτα. Ανακατεύουμε απαλά και προσθέτουμε στην κατσαρόλα μας βραστό νερό να σκεπάσει τα λαχανικά και επιπλέον δύο δάχτυλα περισσότερο. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και τα μυρωδικά μας και ανακατεύουμε. Ύστερα από 15-20 λεπτά ρίχνουμε τα μανιτάρια και το καλαμπόκι και βράζουμε για ακόμη 10 λεπτά. Δοκιμάζουμε ότι τα λαχανικά έχουν μαλακώσει και σβήνουμε τη φωτιά. Βγάζουμε το κοτόπουλο από την κατσαρόλα. Επιπλέον, με ένα στραγγιστήρι αφαιρούμε τα 2/3 της ποσότητας των λαχανικών και τα αφήνουμε στην άκρη. Πολτοποιούμε τα υπόλοιπα λαχανικά μέσα στο νερό με τον χειροκίνητο πολτοποιητή ή εναλλακτικά στο μπλέντερ. Στύβουμε προσεχτικά το μισό λεμόνι και, αν είναι πολύ πηχτή η σούπα μας, συμπληρώνουμε επιπλέον νεράκι και αφήνουμε να πάρει άλλη μία βράση, προσθέτοντας αλάτι αν χρειάζεται. Κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρά κομμάτια και το ρίχνουμε στη σούπα. Ρίχνουμε και τα υπόλοιπα λαχανικά και ανακατεύουμε. Η σούπα μας είναι έτοιμη! Σούπα γιουβαρλάκια με γλυκό τραχανά Βελουτέ γλυκοπατάτας γιουβαρλάκιαγλυκοπατάτακοτόσουπαλαχανικάσούπασούπες για παιδιάσυνταγήτραχανάς 0 FacebookTwitterPinterestEmail Προηγούμενο άρθρο ΝΑΙ ΣΤΗ ΣΩΣΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ Επόμενο άρθρο Σούπα γιουβαρλάκια με γλυκό τραχανά ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Το πρώτο πρωινό του χρόνου έχει γεύση Μιράντα Μαστέλο Σίφνου, από τον Γιώργο Τσούλη Θρεπτικές vegan μπάρες χωρίς ψήσιμο και χωρίς γλυκαντικά Πασχαλινά κουλουράκια με βρώμη και μέλι Ο Γιώργος Ευγενειάδης κερνάει… σχολικά επαναστατικά μπισκότα Χριστουγεννιάτικα δώρα από την κουζίνα μας