ΣΥΝΤΑΓΕΣ Σούπα καρότο και λεμόνι από Τaλκ 16 Ιανουαρίου, 2018 από Τaλκ 16 Ιανουαρίου, 2018 Πήγαινε στη συνταγή! Εκτύπωση συνταγής 0 Αν το καλοσκεφτούμε, η σούπα όχι μόνο είναι η νοστιμότερη λύση για ένα χειμωνιάτικο ελαφρύ γεύμα, αλλά γίνεται και πολύ εύκολα και δεν στοιχίζει πολύ. Εμείς διαλέξαμε το αγαπημένο μας λαχανικό,και σας παρουσιάζουμε μια νόστιμη σούπα με καρότο και λεμόνι που θα σας χορτάσει και παράλληλα θα ενυδατώσει τον οργανισμό σας. Σούπα καρότο και λεμόνι Εκτύπωση Διατροφικά χαρακτηριστικά 200 Θερμίδες 20 grams Λιπαρά Υλικά 25 γρ. βούτυρο 1 κ.σ. ελαιόλαδο 1 πράσο 300 γρ. καρότα ξύσμα και χυμό από μισό λεμόνι 1 λίτρο ζωμό κότας 100 γρ. κόκκινες φακές ή φάβα μια χούφτα φρέσκο μαϊντανό ή ακόμα καλύτερα φρέσκο κόλιανδρο αλάτι πιπέρι λίγο κύμινο (1/2 κ.γ.) Εκτέλεση Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τα λαχανικά μας ψιλοκομμένα και το ξύσμα λεμονιού. Σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά περίπου 20 λεπτά. Προσθέτουμε τις φακές και τον ζωμό, φέρνουμε σε βρασμό και στη συνέχεια σιγοβράζουμε για 20 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε το μισό από τα αρωματικά μας. Περνάμε από το μπλέντερ και κάνουμε πουρέ τη σούπα. Αν θέλουμε να την κάνουμε ακόμα πιο ραφινάτη την περνάμε από μία σίτα. Διορθώνουμε τη γεύση με τον χυμό λεμονιού, αλάτι, πιπέρι, κύμινο και ψιλοκομμένο το υπόλοιπο μυρωδικό μας. Πηγή ελαφρύ γεύμασούπασυνταγήχειμωνιάτικο ελαφρύ γεύμα 0 FacebookTwitterPinterestEmail Προηγούμενο άρθρο ΠΕΙΤΕ ΤΕΛΟΣ ΣΤΑ ΜΑΥΡΑ ΣΤΙΓΜΑΤΑ ΜΕ ΜΑΪΝΤΑΝΟ Επόμενο άρθρο ΕΙΔΑΜΕ ΤΟΝ “ΚΑΡΥΟΘΡΑΥΣΤΗ” ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΛΥΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Το πρώτο πρωινό του χρόνου έχει γεύση Μιράντα Μαστέλο Σίφνου, από τον Γιώργο Τσούλη Θρεπτικές vegan μπάρες χωρίς ψήσιμο και χωρίς γλυκαντικά Πασχαλινά κουλουράκια με βρώμη και μέλι Ο Γιώργος Ευγενειάδης κερνάει… σχολικά επαναστατικά μπισκότα Χριστουγεννιάτικα δώρα από την κουζίνα μας