ΣΥΝΤΑΓΕΣ #ΜένουμεΣπίτι. Συνταγές για… καραντίνα: Σουφλέ κουνουπίδι από Τaλκ 13 Απριλίου, 2020 από Τaλκ 13 Απριλίου, 2020 Πήγαινε στη συνταγή! Εκτύπωση συνταγής 1 Κάθε μέρα, προτείνουμε απλές συνταγές που μπορείτε να φτιάχνετε εύκολα, με λίγα υλικά και τη βοήθεια των παιδιών σας, τις ημέρες που #μένουμεσπίτι. Για σήμερα το μενού έχει σουφλέ κουνουπίδι από τη Μαριάννα Κουμαριανού! Άλλωστε, ο πιο εύκολος τρόπος για να φάνε τα παιδιά λαχανικά είναι να τα κάνουμε σουφλέ! Σουφλέ κουνουπίδι Εκτύπωση Διατροφικά χαρακτηριστικά 200 Θερμίδες 20 grams Λιπαρά Υλικά 1 κουνουπίδι τριμμένο τυρί (της αρεσκείας μας) 5-6 φέτες μπέικον κομμένες κομματάκια 10 ντοματάκια κομμένα σε μικρά κομμάτια Για τη μπεσαμέλ: γάλα φρέσκο (περίπου 1 λίτρο) αλεύρι βούτυρο (2 κουταλιές της σούπας) 1 αβγό αλάτι - πιπέρι - σκόρδο σε σκόνη - μοσχοκάρυδο Εκτέλεση Πλένουμε και κόβουμε σε μικρά κομμάτια το κουνουπίδι. Το ζεματίζουμε σε καυτό νερό για λίγα λεπτά και με μια τρυπητή κουτάλα το βάζουμε σε ένα ταψί μαζί με τα κομμάτια μπέικον και τα ντοματίνια και από πάνω πασπαλίζουμε με τυρί τριμμένο. Σε μια κατσαρόλα, βάζουμε βούτυρο και περιμένουμε να λιώσει. Ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι και το γάλα και τα ανακατεύουμε όλα μέχρι να γίνουν σαν κρέμα. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά (χωρίς να σταματήσουμε το ανακάτεμα), ρίχνουμε το αβγό και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, σκόρδο σε σκόνη και μοσχοκάρυδο. Αδειάζουμε την μπεσαμέλ πάνω από το κουνουπίδι και ρίχνουμε ξανά τυρί τριμμένο. Ψήνουμε στους 230 C μέχρι το σουφλέ κουνουπίδι να ροδίσει! Καλή σας όρεξη! Μπορείτε να στέλνετε και τις δικές σας ιδέες στο ppapadia@talcmag.gr #ΜένουμεΣπίτικουνουπίδισουφλέ κουνουπίδισυνταγές για... καραντίνα 0 FacebookTwitterPinterestEmail Προηγούμενο άρθρο ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΔΑΝΙΑ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΝΙΑΤΗΣ Επόμενο άρθρο 31 ΝΕΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΜΕΝΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ. ΣΤΑ 2145 ΣΥΝΟΛΙΚΑ. 99 ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Το πρώτο πρωινό του χρόνου έχει γεύση Μιράντα Μαστέλο Σίφνου, από τον Γιώργο Τσούλη Θρεπτικές vegan μπάρες χωρίς ψήσιμο και χωρίς γλυκαντικά Πασχαλινά κουλουράκια με βρώμη και μέλι Ο Γιώργος Ευγενειάδης κερνάει… σχολικά επαναστατικά μπισκότα Χριστουγεννιάτικα δώρα από την κουζίνα μας