ΣΥΝΤΑΓΕΣ Σοκολατόπιτα από Τaλκ 7 Νοεμβρίου, 2017 από Τaλκ 7 Νοεμβρίου, 2017 Πήγαινε στη συνταγή! Εκτύπωση συνταγής 0 Μια ζουμερή, αφράτη σοκολατόπιτα που σίγουρα θα σας ικανοποιήσει. Σοκολατόπιτα Εκτύπωση Διατροφικά χαρακτηριστικά 200 Θερμίδες 20 grams Λιπαρά Υλικά Για το κέικ 600 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 300 γρ. βούτυρο 6 αυγά και 3 κρόκους (μέτρια αυγά) 240 γρ. ζάχαρη λίγο κακάο για το «αλεύρωμα» Για το crumble 100 γρ. φουντούκια ανάλατα 140 γρ. αλεύρι 100 γρ. βούτυρο 100 γρ. καστανή ζάχαρη Για το σερβίρισμα παγωτό βανίλια φυλλαράκια από δυόσμο Εκτέλεση Για το κέικ Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C στον αέρα. Σε μπεν μαρί, στον φούρνο μικροκυμάτων ή σε μία κατσαρόλα και σε χαμηλή φωτιά λιώνουμε το βούτυρο με τη σοκολάτα. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη και τους κρόκους με ένα σύρμα μέχρι να διαλυθεί τελείως η ζάχαρη. Βουτυρώνουμε καλά μία φόρμα 28 εκ. (καλό είναι να είναι με αποσπώμενη βάση) και την κακαοβουτυρώνουμε. Ρίχνουμε το μείγμα της σοκολάτας με μία σπάτουλα στο μείγμα με τα αυγά και ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθεί η σοκολάτα. Βάζουμε το μείγμα στη φόρμα που έχουμε κακαοβουτυρώσει. Καλύπτουμε με ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο πάνω από το γλυκό μας. Βάζουμε το ταψάκι σε ένα μεγαλύτερο ταψί και γεμίζουμε το μεγαλύτερο με νερό τόσο όσο να φτάσει τη μέση του ύψους του μικρού ταψιού. Ψήνουμε για 1 ώρα και 20 λεπτά ή μέχρι όταν ακουμπάμε ένα δάχτυλο στο κέντρο του ταψιού να μην κολλάει. Αφήνουμε να κρυώσει, ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε σε μικρά κομμάτια μαζί με το κραμπλ, το παγωτό και φύλλα δυόσμου. Για το crumble Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη στο μίξερ μέχρι να αφρατέψει καλά το μείγμα. Χτυπάμε στο μπλέντερ το αλεύρι με τα φουντούκια για να γίνουν σκόνη. Το ρίχνουμε στο μίξερ και το ανακατεύουμε πολύ λίγο για να γίνει σαν θρύψαλα ή σαν τρίμμα. Θέλει ελάχιστο ανακάτεμα. Αδειάζουμε σε ένα ταψάκι που του έχουμε βάλει αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε για 20 λεπτά στους 160°C στον αέρα. Αφήνουμε να κρυώσει το μπισκότο και το σπάμε σε κομμάτια με τα οποία γαρνίρουμε το κέικ μας. Σημειώσεις Extra tip: Εάν δέν θέλετε να κάνετε το crumble μπορείτε να τη σερβίρετε με μια creme anglaise, παγωτό η σαντιγί! Πηγή γλυκιά συνταγήΣοκολατόπιτασυνταγή 0 FacebookTwitterPinterestEmail Προηγούμενο άρθρο Η ΜΑΓΕΥΤΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ ΤΩΝ 6 ΕΤΩΝ Επόμενο άρθρο Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΩΣ ΧΩΡΟΣ ΜΑΘΗΣΗΣ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Το πρώτο πρωινό του χρόνου έχει γεύση Μιράντα Μαστέλο Σίφνου, από τον Γιώργο Τσούλη Θρεπτικές vegan μπάρες χωρίς ψήσιμο και χωρίς γλυκαντικά Πασχαλινά κουλουράκια με βρώμη και μέλι Ο Γιώργος Ευγενειάδης κερνάει… σχολικά επαναστατικά μπισκότα Χριστουγεννιάτικα δώρα από την κουζίνα μας