ΣΥΝΤΑΓΕΣ Σαλάτα με φακές και καστανό ρύζι από Τaλκ 24 Ιουνίου, 2019 από Τaλκ 24 Ιουνίου, 2019 Πήγαινε στη συνταγή! Εκτύπωση συνταγής 3 Ελαφρύ και θρεπτικό γεύμα ή νόστιμο συνοδευτικό, η σαλάτα είναι η ιδανική γευστική πρόταση. Δοκιμάστε πρωτότυπους συνδυασμούς και γεμίστε το οικογενειακό τραπέζι με βιταμίνες χρώματα και αρώματα. Σαλάτα με φακές και καστανό ρύζι Εκτύπωση Διατροφικά χαρακτηριστικά 200 Θερμίδες 20 grams Λιπαρά Υλικά 1 κούπα φακές βρασμένες 1 κούπα καστανό ρύζι βρασμένο (αναποφλοίωτο) 1 κούπα τριμμένο καρότο 1 κούπα μελιτζάνα ξεφλουδισμένη, κομμένη σε μικρά κυβάκια 1 ντομάτα ψιλοκομμένη ή 7-8 ντοματίνια κομμένα στη μέση 1/2 πιπεριά κίτρινη ή κόκκινη ψιλοκομμένη Για τη σος: ¼ κούπας ελαιόλαδο 4 κ.σ. μηλόξιδο ½ κ.γ. μέλι Ξύσμα από μισό πορτοκάλι Λίγο αλάτι Εκτέλεση Τοποθετούμε για μισή ώρα τα κυβάκια της μελιτζάνας σε μπολ με 1 κ.σ. αλάτι και αφήνουμε να ξεπικρίσουν. Έπειτα στραγγίζουμε, ταμπονάρουμε με χαρτί κουζίνας να απορροφηθεί το νερό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο επάνω σε λαδόκολλα τα κυβάκια της μελιτζάνας αραιά μεταξύ τους για 40 λεπτά στους 180 βαθμούς Κελσίου. Αφού τα βγάλουμε από τον φούρνο, αφήνουμε για πέντε λεπτά να κρυώσουν και τοποθετούμε σε μπολ τα υπόλοιπα υλικά της σαλάτας και, τέλος, τη μελιτζάνα. Ανακατεύουμε σε μία κούπα τα υλικά για τη σος μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές. Περιχύνουμε τη σαλάτα και σερβίρουμε. σαλάτασαλάτα με κους κουςσαλάτα με φακές και καστανό ρύζισυνταγή 0 FacebookTwitterPinterestEmail Προηγούμενο άρθρο ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΑΘΑΙΝΕΙ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΙΠΟΤΑ… ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΠΕΛΕΞΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ! Επόμενο άρθρο ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΟ ΩΡΑΡΙΟ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΜΕ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Το πρώτο πρωινό του χρόνου έχει γεύση Μιράντα Μαστέλο Σίφνου, από τον Γιώργο Τσούλη Θρεπτικές vegan μπάρες χωρίς ψήσιμο και χωρίς γλυκαντικά Πασχαλινά κουλουράκια με βρώμη και μέλι Ο Γιώργος Ευγενειάδης κερνάει… σχολικά επαναστατικά μπισκότα Χριστουγεννιάτικα δώρα από την κουζίνα μας