ΣΥΝΤΑΓΕΣ Σαλάτα με φακές από Θέμις Καρδιόλακα 19 Μαρτίου, 2018 από Θέμις Καρδιόλακα 19 Μαρτίου, 2018 Πήγαινε στη συνταγή! Εκτύπωση συνταγής 0 Ήταν πέντε ετών η Μαρία μου, όταν ξαφνικά το αποφάσισε. «Δεν μου αρέσουν οι φακές!». Το είπε και απομάκρυνε το πιάτο της. Αν όμως μια μάνα θέλει κάτι, θα το πετύχει. Κι έφτιαξα μια σαλάτα με φακές απίθανη. Σαν εκείνη που από μικρή έτρωγα πολύ συχνά στο σπίτι μας. Πρώτο το κοριτσάκι μου στο τραπέζι! Και με μεγάλη χαρά! Σαλάτα με φακές Εκτύπωση Διατροφικά χαρακτηριστικά 200 Θερμίδες 20 grams Λιπαρά Υλικά ½ κούπα φακές, βρασμένες 1 ντομάτα, ψιλοκομμένη ⅓ ξερού κρεμμυδιού σε κυβάκια 1 κ.σ. μαϊντανό λίγη ρίγανη Για το dressing: 1 κ.σ. μουστάρδα Dijon 1 κ.σ. μέλι 2 κ.γλ. μηλόξυδο ½ κούπα αραβοσιτέλαιο Εκτέλεση Βάζουμε σε μπολ όλα τα υλικά και τα ανακατεύουμε. Ρίχνουμε στο μούλτι τα υλικά για το dressing και τα «χτυπάμε». Περιχύνουμε με το dressing και σερβίρουμε τη σαλάτα με φακές. ♦ Αν το παιδάκι μας δεν θέλει μαϊντανό, ας του κάνουμε το χατίρι… ♦ Δύο οι λόγοι για τις φακές: -Έχουν πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας. -Προσφέρουν υδατάνθρακες χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη. Άρα, ελέγχουν καλύτερα την όρεξη και τον μεταβολισμό. Η συνταγή περιλαμβάνεται στο βιβλίο «Τι θα φάω στο σχολείο, Mama;», που κυκλοφορεί από την Ελληνοεκδοτική. Θέμις ΚαρδιόλακασαλάταΣαλάτα με φακέςσυνταγήφακές 0 FacebookTwitterPinterestEmail Προηγούμενο άρθρο “Ο ΚΟΣΜΟΣ ΑΝΑΠΟΔΑ” ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ Επόμενο άρθρο 25Η ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Το πρώτο πρωινό του χρόνου έχει γεύση Μιράντα Μαστέλο Σίφνου, από τον Γιώργο Τσούλη Θρεπτικές vegan μπάρες χωρίς ψήσιμο και χωρίς γλυκαντικά Πασχαλινά κουλουράκια με βρώμη και μέλι Ο Γιώργος Ευγενειάδης κερνάει… σχολικά επαναστατικά μπισκότα Χριστουγεννιάτικα δώρα από την κουζίνα μας