ΣΥΝΤΑΓΕΣ Ρυζόγαλο με γάλα καρύδας και πορτοκάλι από Τaλκ 19 Ιουνίου, 2017 από Τaλκ 19 Ιουνίου, 2017 Πήγαινε στη συνταγή! Εκτύπωση συνταγής 0 Το πιο κλασικό και αγαπημένο γλύκισμα μικρών και μεγάλων που τρώγεται όλες τις ώρες της ημέρας και όλες τις εποχές σε μια διαφορετική και νόστιμη εκτέλεση. Ρυζόγαλο με γάλα καρύδας και πορτοκάλι Εκτύπωση Διατροφικά χαρακτηριστικά 200 Θερμίδες 20 grams Λιπαρά Υλικά 250 γρ. ρύζι basmati 500 ml γάλα καρύδας 150 ml γάλα 300 ml κρέμα γάλακτος 100 γρ. ζάχαρη 2 στικ κανέλας 6 λοβούς από πράσινο κάρδαμο, ελαφρά σπασμένους 1 πορτοκάλι σε φέτες 1 κ.γ. βούτυρο 2 κ.γ. κρυσταλλική ζάχαρη για τα πορτοκάλια μία χούφτα από φιστίκια Αιγίνης χοντροκομμένα μια χούφτα κράνμπερις Εκτέλεση Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το ρύζι, το γάλα καρύδας, το γάλα, την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη και τα αρωματικά μας (κανέλα και κάρδαμο), τα οποία όμως έχουμε βάλει μέσα σε ένα πανάκι ή σε ένα τούλι που το έχουμε δέσει με σπάγκο έτσι ώστε να τα αφαιρέσουμε αμέσως μετά. Βάζουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά και μόλις πάρουν βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 15'-20' , ανακατεύοντας συνέχεια για να μην μας καεί το γάλα στον πάτο της κατσαρόλας. Κόβουμε το πορτοκάλι σε λεπτές φέτες με ένα κοφτερό μαχαίρι. Το ανακατεύουμε με τη ζάχαρη. Σε ένα τηγάνι που το έχουμε βάλει σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το βούτυρο και όταν λιώσει προσθέτουμε το πορτοκάλι και ψήνουμε για 2 -3 λεπτά από την κάθε μεριά (ανάλογα την ένταση της φωτιάς) μέχρι να καραμελώσουν τα φρούτα μας. Με μια τσιμπίδα αφαιρούμε τα πορτοκάλια από το τηγάνι και τα αφήνουμε στο πλάι. Μόλις αρχίσει να πήζει το ρυζόγαλο, αφαιρούμε από τη φωτιά και το μοιράζουμε σε μπολάκια. Από πάνω βάζουμε λίγα φιστίκια, τα κράνμπερις και σερβίρουμε με τις φέτες πορτοκαλιού. Πηγή γλυκιά συνταγήρυζόγαλο με γάλα καρύδας και πορτοκάλισυνταγή 0 FacebookTwitterPinterestEmail Προηγούμενο άρθρο ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΑ ΜΕ ΤΗ ΜΑΥΡΗ ΜΑΣΚΑ; Επόμενο άρθρο 18Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ- ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Το πρώτο πρωινό του χρόνου έχει γεύση Μιράντα Μαστέλο Σίφνου, από τον Γιώργο Τσούλη Θρεπτικές vegan μπάρες χωρίς ψήσιμο και χωρίς γλυκαντικά Πασχαλινά κουλουράκια με βρώμη και μέλι Ο Γιώργος Ευγενειάδης κερνάει… σχολικά επαναστατικά μπισκότα Χριστουγεννιάτικα δώρα από την κουζίνα μας