ΣΥΝΤΑΓΕΣ Ρολά κανέλας με σταφίδα και μήλο από Η ΦΑΡΜΑ ΤΗΣ ΑΒΑΣ 10 Φεβρουαρίου, 2016 από Η ΦΑΡΜΑ ΤΗΣ ΑΒΑΣ 10 Φεβρουαρίου, 2016 Πήγαινε στη συνταγή! Εκτύπωση συνταγής 0 Σήμερα θα φτιάξουμε κανελο-μηλο-σταφιδο ψωμάκια! Με πολύ απλά υλικά για να παρασκευάζονται και να καταναλώνονται ακόμα πιο εύκολα! Θα χρειαστούμε: Ρολά κανέλας με σταφίδα και μήλο Εκτύπωση Διατροφικά χαρακτηριστικά 200 Θερμίδες 20 grams Λιπαρά Υλικά Για την γέμιση 70 γρ σταφίδες 4 ξερά σύκα 200 ml νερό 3 μεσαία νόστιμα μήλα 1 γεμάτο κουταλάκι του γλυκού κανέλα Για την ζύμη 200 ml νερό (που προέκυψε από το μούλιασμα) 1 φακελάκι ξερή μαγιά 25 ml ελαιόλαδο αλεύρι ολικής από δίκοκκο σιτάρι (όσο πάρει) 1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα Εκτέλεση Σε ένα μπολ μουλιάζουμε τις σταφίδες και τα σύκα στα 200 ml νερού για 1-2 ώρες. Σουρώνουμε, κρατάμε το νερό στην άκρη για τη ζύμη, και τοποθετούμε τα μουλιασμένα φρούτα σε μία κατσαρόλα πάνω σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε λίγο καινούργιο νερό από την βρύση καθώς και τα μήλα αφού πρώτα τα καθαρίσουμε και τα κόψουμε σε μικρά κομμάτια. Βράζουμε αρκετά μέχρι να μαλακώσουν τα υλικά μας και το μείγμα να πιει όλα τα υγρά του. Αποσύρουμε από την φωτιά, περιμένουμε να πέσει η θερμοκρασία και πολτοποιούμε δυνατά στο μούλτι. Προχωράμε με την ζύμη. Παίρνουμε το νερό που περίσσεψε από το μούλιασμα και το συμπληρώνουμε με όσο χρειάζεται για να φτάσουμε στα 200 ml. Ο λόγος που χρησιμοποιούμε το ζουμί από τα ξερά φρούτα είναι για να γλυκάνουμε ελαφρά και τη ζύμη μας 😉 Αδειάζουμε στο νερό (να είναι χλιαρό) την μαγιά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να διαλυθεί. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο και την κανέλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Προσθέτουμε λίγο αλεύρι, ανακατεύουμε και ελάχιστα περιμένουμε για να αντιδράσει η μαγιά. Στην συνέχεια, σταδιακά ενσωματώνουμε όσο αλεύρι απαιτείται για να προκύψει μία ζύμη που δεν θα κολλά στα χέρια μας. Πλάθουμε προσεκτικά ώστε να υπάρχει συνοχή και ομοιογένεια. Σκεπάζουμε με μία πετσέτα το μπολ με τη ζύμη και το αφήνουμε για μια ώρα να φουσκώσει κοντά σε ένα θερμό σημείο του σπιτιού. Κατόπιν πασπαλίζουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα με λίγο αλεύρι και με την βοήθεια του πλάστη ανοίγουμε την ζύμη σχηματίζοντας ένα τετράγωνο σχήμα. Αν δούμε πως κολλάει, πάλι με λίγο αλεύρι δουλεύουμε τοπικά τη ζύμη μας. Στην μισή επιφάνεια απλώνουμε την γέμιση και από πάνω ρίχνουμε ομοιόμορφα την κανέλα μας. Σκεπάζουμε τη γέμιση με την υπόλοιπη μισή ζύμη και με ένα μαχαίρι (ιδανικά αυτό που χρησιμοποιούμε για την πίτσα) κόβουμε λεπτές λωρίδες. Με προσοχή (και λίγο αλεύρι στα δάκτυλά μας αν χρειάζεται) τυλίγουμε σε ρολά. Τα μεταφέρουμε στο φούρνο και αρχικά θέτουμε θερμοκρασία στους 50 βαθμούς. Μετά από 10 λεπτά ανεβάζουμε στους 150 και ψήνουμε για άλλα 20 λεπτά περίπου. Και είναι έτοιμα! Καλή απόλαυση, Αρης* * Μπορείτε να βρείτε τον Άρη και τις υπέροχες συνταγές & φωτογραφίες του στο Blog του www.neanikon.gr Για την συνταγή, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε, όπως και ο Άρης, τα εξής προϊόντα: Βιολογικό βιοδυναμικής καλλιέργειας αλεύρι Triticum Dococcum Ολικής Άλεσης TRINITY FARM Αποξηραμένα σύκα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΒΟΤΑΝΑ & ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ ΦΥΤΑ Εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο ΜΟΝΑΚΡΙΒΟ Καλώς ήρθατε στη Φάρμα της Άβας! Εδώ μπορείτε να βρείτε αγνά προϊόντα από όλη την Ελλάδα και να τα αποκτήσετε σε τιμές παραγωγού! Η Φάρμα της Άβας είναι ένα online marketplace που φιλοξενεί παραγωγούς Ελληνικών προϊόντων, όπου ο καθένας έχει το δικό του ξεχωριστό μαγαζί. Οι παραγωγοί πωλούν ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ στον Έλληνα Καταναλωτή σε τιμή που οι ίδιοι καθορίζουν, χωρίς μεσάζοντες. Επιλέγεις, πληρώνεις, παραλαμβάνεις εξαιρετικά ελληνικά προϊόντα σε εξαιρετικές τιμές! Έτσι, δίνεται η ευκαιρία στον Έλληνα παραγωγό να εμπορεύεται ο ίδιος τα προϊόντα του σε όλο τον κόσμο από όποιο μέρος της Ελλάδας βρίσκεται. γλυκόΗ φάρμα της Άβαςρολά κανέλαςσυνταγήψωμάκια με κανέλα-μήλο 0 FacebookTwitterPinterestEmail Προηγούμενο άρθρο Ο ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΨΑΧΝΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΤΥΧΙΑ Επόμενο άρθρο ΜΗΝ ΤΡΩΣ Ο,ΤΙ ΣΟΥ ΣΕΡΒΙΡΟΥΝ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Το πρώτο πρωινό του χρόνου έχει γεύση Μιράντα Μαστέλο Σίφνου, από τον Γιώργο Τσούλη Θρεπτικές vegan μπάρες χωρίς ψήσιμο και χωρίς γλυκαντικά Πασχαλινά κουλουράκια με βρώμη και μέλι Ο Γιώργος Ευγενειάδης κερνάει… σχολικά επαναστατικά μπισκότα Χριστουγεννιάτικα δώρα από την κουζίνα μας