Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Κις λοραίν με ζύμη τάρτας ντίνκελ

Κις λοραίν με ζύμη τάρτας ντίνκελ

από Taλκ Team

Το Κις (Quiche) είναι μια γαλλική ανοιχτή τάρτα αλμυρή ή γλυκιά, με ποικιλία από γεμίσεις.

Σας παρουσιάζουμε μια εύκολη και πολύ πολύ νόστιμη κις λοραίν με μπέικον, που μπορεί να αποτελέσει τόσο ένα ελαφρύ γεύμα αλλά και σνακ για τα παιδιά στο σχολείο.

Σκεύη / Συσκευές: Ταρτιέρα 26 εκ., Μίξερ, Μπολ
Βαθμός Δυσκολίας: Μέτριο

Κις λοραίν με ζύμη τάρτας ντίνκελ

Εκτύπωση
Μερίδες: 8 κομμάτια Χρόνος προετοιμασίας: Χρόνος μαγειρέματος/Ψησίματος:
Διατροφικά χαρακτηριστικά 200 Θερμίδες 20 grams Λιπαρά

Υλικά

Υλικά  για την ζύμη

Υλικά για την γέμιση

  • 6 φέτες bacon, κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 3 αυγά
  • 250 ml κρέμα γάλακτος
  • 200 ml γάλα φρέσκο
  • 150 γρ. τριμμένη γραβιέρα
  • Αλάτι & Πιπέρι
  • ½ μάτσο μαϊντανό ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

  • Ξεκινάμε με την ζύμη ντίνκελ.
  • Χτυπάμε το βούτυρο με το γιαούρτι στο μίξερ με το φτερό για 10 λεπτά.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι σίκαλης, το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το αλάτι και το μείγμα βούτυρο-γιαούρτι και ζυμώνουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί καλά η ζύμη.
  • Βουτυρώνουμε μία ταρτιέρα των 26 εκ. και απλώνουμε την ζύμη με τα δάχτυλα την οποία τρυπάμε με πιρούνι στον πάτο .
  • Ανακατεύουμε τα υλικά της γέμισης σε ένα μπολ, αλατοπιπερώνουμε και την αδειάζουμε στην ταρτιέρα.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 35 λεπτά.

Σημειώσεις

TIP: Για να αναδείξει το bacon όλη του τη γεύση, μπορείτε να το σοτάρετε πριν το ανακατέψετε στην ζύμη.

Πηγή: alevri.com

mag

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ






Facebook

Newsletter

Συμπληρώστε το email σας για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα του Τaλκ

talcmag.gr ©2023 – All Right Reserved.