ΣΥΝΤΑΓΕΣ Ψωμί από μέλι και γάλα για τους πιο απαιτητικούς από Η ΦΑΡΜΑ ΤΗΣ ΑΒΑΣ 8 Ιανουαρίου, 2016 από Η ΦΑΡΜΑ ΤΗΣ ΑΒΑΣ 8 Ιανουαρίου, 2016 Πήγαινε στη συνταγή! Εκτύπωση συνταγής 0 Τα παιδιά μου λατρεύουν το ψωμί! Σκέτο, σε τοστ, φρυγανισμένο, μέσα σε γάλα, μαζί με το φαγητό, παντού! Εγώ απο την άλλη ήθελα να τα σταματήσω να τρώνε έτοιμο συσκευασμένο ψωμί του super-market, το οποίο προτιμούσαν επειδή είναι γλυκό. Ιδού λοιπόν η υγιεινή εναλλακτική την οποία και λάτρεψαν: ψωμί από μέλι και γάλα! Ψωμί από μέλι και γάλα Εκτύπωση Διατροφικά χαρακτηριστικά 200 Θερμίδες 20 grams Λιπαρά Υλικά 6 φλιτζάνια βιοδυναμικό δίκοκκο αλεύρι ολικής άλεσης ½ φλιτζάνι ανθόμελο ¼ φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι 1 κουταλάκι του γλυκού στέβια ¾ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα 1 φακελάκι μαγιά ¼ φλιτζάνι ζεστό νερό 2 φλιτζάνια ζεστό αποβουτυρωμένο γάλα (βουτυρόγαλα) Εκτέλεση Σε ένα μπολ, αναμιγνύω την μαγιά, τη στέβια και το νερό και αφήστε τα στην άκρη για 5 λεπτά. Χτυπάω το αποβουτυρωμένο γάλα, το μέλι, το αλάτι και τη μαγειρική σόδα μαζί και τα προσθέτω στο μείγμα της μαγιάς. Προσθέτω τρία φλιτζάνια αλεύρι και ανακατεύω μέχρι να μαλακώσει, περίπου 3-5 λεπτά στην χαμηλή σκάλα του μίξερ. Ρίχνω το βούτυρο μέχρι να αναμιχθεί εντελώς στο κτύπημα. Προσθέτω το υπόλοιπο αλεύρι, ένα φλιτζάνι κάθε φορά, κρατώντας το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα . Όταν η ζύμη δεν κολλάει πια στα τοιχώματα του μπολ, το αφαιρώ από το μίξερ και τοποθετώ σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια. Ζυμώνω μέχρι να γίνει λεία και ελαστική (ή ζυμώνω στο μίξερ αν διαθέτει τέτοια λειτουργία). Τοποθετώ την ζύμη σε λαδωμένο μπολ, λαδώνω και την επιφάνεια της ζύμης και σκεπάζω με μια καθαρή πετσέτα. Αφήνω τη ζύμη να φουσκώσει για 1½ ώρα ή μέχρι να διπλασιαστεί. Κόβω την ζύμη σε δυο κομμάτια, σχηματίζοντας δυο φρατζόλες. Τοποθετώ την κάθε ζύμη σε μια φόρμα ψωμιού και λαδώνω την επιφάνεια. Σκεπάζω και αφήνω να φουσκώσει για 45 λεπτά. Προθερμαίνω το φούρνο στους 200 βαθμούς. Ψήνω για 30 λεπτά. Μπορώ να καλύψω τις φόρμες με αλουμινόχαρτο αν δω ότι ροδίζει πολύ γρήγορα. Αφαιρώ από το φούρνο τις φραντζόλες και αλείφω με το λιωμένο βούτυρο. Αφήνω τις φρατζόλες να κρυώσουν για 10 λεπτά περίπου και τις αφαιρώ με την βοήθεια ενός μαχαιριού απο τις φόρμες. Συγχαρητήρια, είστε πλέον μια domestic goddess! Για το μελόψωμο χρησιμοποιήστε τα εξής υλικά: Βιολογικό & βιοδυναμικό δίκοκκο αλεύρι ολικής άλεσης Ανθόμελο Φυσική Στέβια Ανθό αλατιού Καλώς ήρθατε στη Φάρμα της Άβας! Εδώ μπορείτε να βρείτε αγνά προϊόντα από όλη την Ελλάδα και να τα αποκτήσετε σε τιμές παραγωγού! Η Φάρμα της Άβας είναι ένα online marketplace που φιλοξενεί παραγωγούς Ελληνικών προϊόντων, όπου ο καθένας έχει το δικό του ξεχωριστό μαγαζί. Οι παραγωγοί πωλούν ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ στον Έλληνα Καταναλωτή σε τιμή που οι ίδιοι καθορίζουν, χωρίς μεσάζοντες. Επιλέγεις, πληρώνεις, παραλαμβάνεις εξαιρετικά ελληνικά προϊόντα σε εξαιρετικές τιμές! Έτσι, δίνεται η ευκαιρία στον Έλληνα παραγωγό να εμπορεύεται ο ίδιος τα προϊόντα του σε όλο τον κόσμο από όποιο μέρος της Ελλάδας βρίσκεται. Η φάρμα της Άβαςμελόψωμοσυνταγήψωμίψωμί με μέλι και γάλα 0 FacebookTwitterPinterestEmail Προηγούμενο άρθρο ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΣΜΟ|ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2016 Επόμενο άρθρο AMBER ALERT ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΙΚΡΟ ΦΟΙΒΟ ΛΕΣΙ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Το πρώτο πρωινό του χρόνου έχει γεύση Μιράντα Μαστέλο Σίφνου, από τον Γιώργο Τσούλη Θρεπτικές vegan μπάρες χωρίς ψήσιμο και χωρίς γλυκαντικά Πασχαλινά κουλουράκια με βρώμη και μέλι Ο Γιώργος Ευγενειάδης κερνάει… σχολικά επαναστατικά μπισκότα Χριστουγεννιάτικα δώρα από την κουζίνα μας