ΣΥΝΤΑΓΕΣ Αφράτα ψωμάκια με μπίρα, μουστάρδα και ώριμο cheddar από Έλενα Σμπώκου 24 Ιουλίου, 2017 από Έλενα Σμπώκου 24 Ιουλίου, 2017 Πήγαινε στη συνταγή! Εκτύπωση συνταγής 0 Για να φτιάξετε αυτά τα νόστιμα ψωμάκια με μπίρα, που θα συνοδεύσουν τις καλοκαιρινές βραδιές στη βεράντα με τους φίλους σας, θα χρειαστείτε: Αφράτα ψωμάκια με μπίρα, μουστάρδα και ώριμο cheddar Εκτύπωση Διατροφικά χαρακτηριστικά 200 Θερμίδες 20 grams Λιπαρά Υλικά 200 ml μπίρα ξανθιά , σε θερμοκρασία δωματίου 1 φακελάκι ξερή μαγιά 2 κουταλάκια ζάχαρη 300 γρ. αλεύρι δυνατό 200 γρ. βρώμη 200 γρ. cheddar extra mature, τριμμένο 2 αυγά μέτρια 1 κουταλάκι σκόνη μουστάρδας ή 1 κουταλιά αγγλική μουστάρδα αλάτι πιπέρι 1 ασπράδι ελαφρώς χτυπημένο για άλειμμα Εκτέλεση Σ' ένα ποτήρι ενώνετε την μπίρα με τη μαγιά και τη ζάχαρη και την αφήνετε στην άκρη για 10 λεπτά. Σε μεγάλο μπολ ρίχνετε όλα τα στερεά υλικά και κάνετε μια μικρή λακουβίτσα. Ρίχνετε μέσα εκεί τα αυγά ελαφρά χτυπημένα και σιγά σιγά την μπίρα. Ζυμώνετε το αλεύρι με την μπίρα μαλακά και δημιουργείτε μια μαλακιά ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια. Κάνετε μια μπάλα τη ζύμη και την αφήνετε σκεπασμένη στο μπολ, με μια καθαρή πετσέτα για 40 λεπτά περίπου να διπλασιαστεί σε όγκο. Κάνετε με τη ζύμη μικρές μπαλίτσες και τις τοποθετείτε σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Ψήνετε τα ψωμάκια για 30- 35 λεπτά, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς σε αέρα. Αυτά τα ψωμάκια είναι ότι πρέπει να συνοδεύσουν ένα πιάτο με αλλαντικά και φυσικά απολαμβάνετε τα ψωμάκια με μπίρα με ένα ποτήρι... παγωμένη μπίρα! Η Έλενα Σμπώκου είναι food blogger και ασχολείται με τη μαγειρική από το 2007. Συνταγές της μπορείτε να βρείτε στο elenascooking.blogspot.com cheddarμουστάρδαμπίρασυνταγήτσένταρψωμάκιψωμάκια με μπίρα 0 FacebookTwitterPinterestEmail Προηγούμενο άρθρο ΠΑΜΕ ΓΙΑ ETHNIC ΚΟΥΖΙΝΑ; Επόμενο άρθρο ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΚΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Το πρώτο πρωινό του χρόνου έχει γεύση Μιράντα Μαστέλο Σίφνου, από τον Γιώργο Τσούλη Θρεπτικές vegan μπάρες χωρίς ψήσιμο και χωρίς γλυκαντικά Πασχαλινά κουλουράκια με βρώμη και μέλι Ο Γιώργος Ευγενειάδης κερνάει… σχολικά επαναστατικά μπισκότα Χριστουγεννιάτικα δώρα από την κουζίνα μας