Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Αφράτα ψωμάκια με μπίρα, μουστάρδα και ώριμο cheddar

Αφράτα ψωμάκια με μπίρα, μουστάρδα και ώριμο cheddar

από Έλενα Σμπώκου

Για να φτιάξετε αυτά τα νόστιμα ψωμάκια με μπίρα, που θα συνοδεύσουν τις καλοκαιρινές βραδιές στη βεράντα με τους φίλους σας, θα χρειαστείτε:

Αφράτα ψωμάκια με μπίρα, μουστάρδα και ώριμο cheddar

Εκτύπωση
Διατροφικά χαρακτηριστικά 200 Θερμίδες 20 grams Λιπαρά

Υλικά

  • 200 ml μπίρα ξανθιά , σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 φακελάκι ξερή μαγιά
  • 2 κουταλάκια ζάχαρη
  • 300 γρ. αλεύρι δυνατό
  • 200 γρ. βρώμη
  • 200 γρ. cheddar extra mature, τριμμένο
  • 2 αυγά μέτρια
  • 1 κουταλάκι σκόνη μουστάρδας ή 1 κουταλιά αγγλική μουστάρδα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 ασπράδι ελαφρώς χτυπημένο για άλειμμα

Εκτέλεση

Σ' ένα ποτήρι ενώνετε την μπίρα με τη μαγιά και τη ζάχαρη και την αφήνετε στην άκρη για 10 λεπτά. Σε μεγάλο μπολ ρίχνετε όλα τα στερεά υλικά και κάνετε μια μικρή λακουβίτσα. Ρίχνετε μέσα εκεί τα αυγά ελαφρά χτυπημένα και σιγά σιγά την μπίρα. Ζυμώνετε το αλεύρι με την μπίρα μαλακά και δημιουργείτε μια μαλακιά ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια. Κάνετε μια μπάλα τη ζύμη και την αφήνετε σκεπασμένη στο μπολ, με μια καθαρή πετσέτα για 40 λεπτά περίπου να διπλασιαστεί σε όγκο. Κάνετε με τη ζύμη μικρές μπαλίτσες και τις τοποθετείτε σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Ψήνετε τα ψωμάκια για 30- 35 λεπτά, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς σε αέρα. Αυτά τα ψωμάκια είναι ότι πρέπει να συνοδεύσουν ένα πιάτο με αλλαντικά και φυσικά απολαμβάνετε τα ψωμάκια με μπίρα με ένα ποτήρι... παγωμένη μπίρα!

Η Έλενα Σμπώκου είναι food blogger και ασχολείται με τη μαγειρική από το 2007. Συνταγές της μπορείτε να βρείτε στο elenascooking.blogspot.com 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ






Facebook

Newsletter

Συμπληρώστε το email σας για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα του Τaλκ

talcmag.gr ©2023 – All Right Reserved.