ΣΥΝΤΑΓΕΣ Ψωμάκια με διαφορετικές γεύσεις από Έλενα Σμπώκου 27 Νοεμβρίου, 2013 από Έλενα Σμπώκου 27 Νοεμβρίου, 2013 Πήγαινε στη συνταγή! Εκτύπωση συνταγής 0 Σήμερα μην αγοράσετε ψωμί από του φούρνο, αλλά δοκιμάστε να φτιάξετε μόνοι σας ψωμάκια με διαφορετικές γεύσεις, χάρη σε μια απλή συνταγή! Ψωμάκια με διαφορετικές γεύσεις Εκτύπωση Διατροφικά χαρακτηριστικά 200 Θερμίδες 20 grams Λιπαρά Υλικά 1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 σακουλάκι μαγιά 1 κουταλάκι ζάχαρη 1 πρέζα αλάτι 1/2 κούπα ελαιόλαδο 1 κούπα χλιαρό νερό Ελιόψωμο 1 κούπα ελιές του γούστου σας, χοντροκομμένες 2 κουταλιές ξερό δυόσμο τριμμένο στο χέρι Τυρόψωμο 1 κούπα φέτα τριμμένη 1 κουταλάκι ρίγανη Ψωμάκι με πιπεριές κ μάραθο 1 κούπα πιπεριές κόκκινες ψητές ή του βάζου ή ότι άλλες πιπεριές σας αρέσουν σωταρισμένες σε λίγο λάδι για να μαλακώσουν 2-3 κουταλιές μάραθο ή άνηθο ψιλοκομμένο Ψωμάκια σαν πιτσάκια 1 κούπα πιπεριές κόκκινες ψητές ή του βάζου ή ότι άλλες πιπεριές σας αρέσουν σωταρισμένες σε λίγο λάδι για να μαλακώσουν λίγο ζαμπονάκι ή το αλλαντικό που σας αρέσει 1 κούπα τυρί τριμμένο που να λιώνει Εκτέλεση Σ' ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε αλάτι, αλεύρι, ζάχαρη και ελαιόλαδο. Διαλύστε τη μαγιά στο χλιαρό νερό καλά και ρίξτε τη μέσα στο μείγμα. Ζυμώστε καλά τα υλικά έτσι ώστε να δημιουργηθεί μια μαλακή και ελαστική ζύμη που δεν θα κολλάει στο χέρι. Αφήστε τη ζύμη να ξεκουραστεί μέσα στο μπολ σκεπασμένη με μια καθαρή πετσέτα για περίπου μια ώρα. Παράλληλα, προετοιμάστε τα υλικά που θέλετε να βάλετε στα ψωμάκια σας. Όταν το ζυμάρι έχει φουσκώσει , βάλτε όλα τα υλικά της επιλογής σας και ζυμώστε ελαφρά ώστε να πάνε παντού. Κάντε μικρές μπαλίτσες -ψωμάκια και ψήστε για 30 λεπτά περίπου ή μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Βγάλτε τα ψωμάκια από το φούρνο και αφήστε τα να κρυώσουν σε μια σχάρα. Η Έλενα Σμπώκου είναι food blogger και ασχολείται με τη μαγειρική από το 2007. Συνταγές της μπορείτε να βρείτε στο elenascooking.blogspot.com διατροφήσυνταγήψωμί 0 FacebookTwitterPinterestEmail Προηγούμενο άρθρο ΠΡΟΣΟΧΗ! Ο ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΛΕΡΩΝΕΙ Επόμενο άρθρο ΗΜΕΡΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ ΣΤΗΝ SKAG ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Το πρώτο πρωινό του χρόνου έχει γεύση Μιράντα Μαστέλο Σίφνου, από τον Γιώργο Τσούλη Θρεπτικές vegan μπάρες χωρίς ψήσιμο και χωρίς γλυκαντικά Πασχαλινά κουλουράκια με βρώμη και μέλι Ο Γιώργος Ευγενειάδης κερνάει… σχολικά επαναστατικά μπισκότα Χριστουγεννιάτικα δώρα από την κουζίνα μας