ΣΥΝΤΑΓΕΣ Ψητά μήλα με καραμέλα από Έλενα Σμπώκου 18 Οκτωβρίου, 2021 από Έλενα Σμπώκου 18 Οκτωβρίου, 2021 Πήγαινε στη συνταγή! Εκτύπωση συνταγής 0 Καθώς τώρα ξεκινά η εποχή με τα ωραία και τραγανά μήλα σας προτείνουμε μια νόστιμη και υγιεινή γλυκιά συνταγή για εσάς και τα μικρά σας! Ψητά μήλα με καραμέλα! Ψητά μήλα με καραμέλα Εκτύπωση Διατροφικά χαρακτηριστικά 200 Θερμίδες 20 grams Λιπαρά Υλικά 4-6 μεγάλα μήλα, σκληρά 80 γρ βούτυρο 80 γρ καστανή ζάχαρη 1 κουταλάκι κανέλλα 50 γρ αμύγδαλο φιλέ φρέσκο χυμο από 1 πορτοκάλι 1 σφηνάκι cointreau (προαιρετικό) Εκτέλεση Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200° C. Καθαρίζετε τα μήλα και τα κόβετε σε πολύ λεπτά μισοφέγγαρα. Βουτυρώνετε ελαφρά ένα πυρέξ και ρίχνετε μέσα τα μήλα. Βάλτε λίγο λίγο το βούτυρο πάνω από τα μήλα και πασπαλίστε τα όλα με ζάχαρη και κανέλα. Ρίξτε το χυμό πορτοκαλιού και το cointreau σιγά σιγά στο πυρέξ, από την άκρη όμως για να μη "διώξετε" την κανελοζάχαρη από τα μήλα. Ψήστε τα μήλα σας για ένα μισάωρο το πολύ μέχρι να μαλακώσουν αρκετά αλλά όχι να λιώσουν. Στα τελευταία 5 λεπτά πασπαλίστε τα με το αμύγδαλο και βάλτε τα ξανά στο φούρνο! Σημειώσεις Εννοείται ότι μπορείτε να φάτε τα ψητά μήλα με καραμέλα και με παγωτό ή με χτυπημένη κρέμα... Η Έλενα Σμπώκου είναι food blogger και ασχολείται με τη μαγειρική από το 2007, συνταγές της μπορείτε να βρείτε στο elenascooking.blogspot.com γλυκάγλυκόδιατροφήμήλαμήλοσυνταγέςσυνταγές με μήλασυνταγές με φρούταφρούταΨητά μήλα με καραμέλα 0 FacebookTwitterPinterestEmail Προηγούμενο άρθρο ΤΑ ΝΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΟΧΙ ΤΗΣ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗΣ Επόμενο άρθρο ΤΖΕΝΕΡΑΛΕ JUNIOR ΣΤΟ ΤΖΕΝΕΡΑΛΕ ACTING SΤUDIO: ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ, ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΧΟΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΥΣ ΜΑΣ ΦΙΛΟΥΣ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Το πρώτο πρωινό του χρόνου έχει γεύση Μιράντα Μαστέλο Σίφνου, από τον Γιώργο Τσούλη Θρεπτικές vegan μπάρες χωρίς ψήσιμο και χωρίς γλυκαντικά Πασχαλινά κουλουράκια με βρώμη και μέλι Ο Γιώργος Ευγενειάδης κερνάει… σχολικά επαναστατικά μπισκότα Χριστουγεννιάτικα δώρα από την κουζίνα μας