Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Ψαρόσουπα με πεσκανδρίτσα και λαχανικά

Ψαρόσουπα με πεσκανδρίτσα και λαχανικά

από Τaλκ

Σήμερα ψαροµαγειρεύουµε παρέα µε τον σεφ Λευτέρη Λαζάρου και φτιάχνουμε μια πεντανόστιμη ψαρόσουπα με πεσκανδρίτσα και λαχανικά. Η συνταγή είναι από το παραμύθι Ψαρόσουπα του Γιώργου Λεμπέση, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός.

9789604963232

Ψαρόσουπα με πεσκανδρίτσα και λαχανικά

Εκτύπωση
Μερίδες: 4
Διατροφικά χαρακτηριστικά 200 Θερμίδες 20 grams Λιπαρά

Υλικά

  • 1 κιλό ακέφαλη πεσκανδρίτσα, κομμένη στη μέση ή στα τρία
  • 1 λίτρο ζωμό ψαριού
  • 300 γρ. σέλινο, καθαρισμένο και ολόκληρο
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 100 γρ. καρότα, χοντροκομμένα
  • 130 γρ. πατάτες, καθαρισμένες και χοντροκομμένες
  • 150 γρ. κρεμμύδι, χοντροκομμένο
  • 200 γρ. πράσα, καθαρισμένα και χοντροκομμένα
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα, καθαρισμένα και χοντροκομμένα
  • 100 ml λευκό κρασί
  • 1 κουταλιά αλάτι
  • ½ κουταλιά λευκό πιπέρι
  • 50 ml χυμό λεμονιού

Εκτέλεση

➤ Σε κατσαρόλα βράζουμε λίγο νερό και προσθέτουμε το σέλινο. Κλείνουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε το σέλινο στον ατμό για 5-6 λεπτά, ώσπου να μαλακώσει.
➤ Σε μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε, σε μέτρια φωτιά, το καρότο και την πατάτα για 3-4 λεπτά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι. Ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά και ρίχνουμε το πράσο και τo φρέσκo κρεμμυδάκι. Τέλος, προσθέτουμε το σέλινο, το οποίο έχουμε στραγγίσει. Σβήνουμε με το κρασί.
➤ Προσθέτουμε την πεσκανδρίτσα και την αφήνουμε στον ατμό των λαχανικών για 1-2 λεπτά. Σβήνουμε με το ζωμό. Αλατοπιπερώνουμε, κλείνουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε τη σούπα να βράσει για περίπου 20 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και σερβίρουμε την ψαρόσουπα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ






Facebook

Newsletter

Συμπληρώστε το email σας για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα του Τaλκ

Δήλωση Απορρήτου και Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα

talcmag.gr ©2023 – All Right Reserved.