ΣΥΝΤΑΓΕΣ Στο πάρτι μου θα φάω πράσινα από Θέμις Καρδιόλακα 17 Φεβρουαρίου, 2014 από Θέμις Καρδιόλακα 17 Φεβρουαρίου, 2014 0 «Μαμά, δεν τρώω πράσινα»! Όταν έχεις μαγειρέψει κάτι με τα χέρια σου και εισπράττεις ένα μεγαλοπρεπές «όχι», δεν θα νιώσεις απόρριψη και απογοήτευση; Και αν το γεύμα ετοιμάστηκε με τη χρονική πίεση της καθημερινότητας μιας εργαζόμενης μητέρας, πώς να μη θυμώσεις που ο κόπος σου θα πάει χαμένος; Και μετά, δεν θα αμφιβάλλεις για το πόσο καλή μητέρα είσαι όταν δεν έχεις καταφέρει να μάθεις το παιδί σου να τρώει λαχανικά; Πιθανότατα κάπως έτσι πρέπει να ένιωθε η Θέμις Καρδιόλακα όταν πήρε την απόφαση να ετοιμάσει αυτό το φοβερό βιβλίο μαγειρικής με πρωτότυπες συνταγές για να τρώνε τα παιδιά λαχανικά. Αντιμετώπισε με θετικό τρόπο έναν καθημερινό προβληματισμό πολλών μαμάδων και δημιούργησε ένα βιβλίο με πρωταγωνιστές το μπρόκολο, το κουνουπίδι, τη μελιτζάνα, το παντζάρι και πολλά ακόμα λαχανικά που κρύβονται με μεγάλη επιτυχία μέσα σε τάρτες, σαλάτες, μακαρονάδες, μπιφτέκια αλλά και σοκολατένια κέικ και μάφιν! Λοιπόν, τι λέτε; Είστε έτοιμες να ξεγελάσετε τα παιδιά σας και να φάνε μπρόκολο χωρίς να το καταλάβουν; Καλή μας όρεξη! Κοτοκεφτεδάκια ρυζιού με γλυκοπατάτα και μπρόκολο Διαφορετικά red burgers Η Θέμις Καρδιόλακα είναι απόφοιτος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στην Επικοινωνία στο New York University στις ΗΠΑ και ΜΒΑ στο ALBA Graduate Business School στην Ελλάδα. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια μαγειρικής και, ως μητέρα, έχει μελετήσει και ασχοληθεί πολύ -ξοδεύοντας ατελείωτες ώρες στην κουζίνα- με τη σωστή διατροφή των παιδιών της, θεμέλιο λίθο της ανάπτυξής τους. Αποφάσισε λοιπόν να μοιραστεί “μυστικά” και πληροφορίες που συνέλεξε όλα αυτά τα χρόνια, με στόχο να βοηθήσει και άλλες μαμάδες, με τρόπο εύκολο και ανώδυνο, ώστε να προάγουν υγιεινές διατροφικές συνήθειες στην καθημερινότητα των παιδιών τους. Έχει γράψει το βιβλίο “Μαμά, δεν τρώω πράσινα”, που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Μίνωας. "Μαμά δεν τρώω πράσινα"burgersΘέμις Καρδιόλακακεφτεδάκιαλαχανικάμαγειρικήσυνταγές 0 FacebookTwitterPinterestEmail Προηγούμενο άρθρο ΑΧΤΙΔΑ ΦΩΤΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΡΔΙΟΠΑΘΗ ΠΑΙΔΙΑ Επόμενο άρθρο TO ΜΕΓΑΛΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Το πρώτο πρωινό του χρόνου έχει γεύση Μιράντα Μαστέλο Σίφνου, από τον Γιώργο Τσούλη Θρεπτικές vegan μπάρες χωρίς ψήσιμο και χωρίς γλυκαντικά Πασχαλινά κουλουράκια με βρώμη και μέλι Ο Γιώργος Ευγενειάδης κερνάει… σχολικά επαναστατικά μπισκότα Χριστουγεννιάτικα δώρα από την κουζίνα μας