ΣΥΝΤΑΓΕΣ Πουτίγκα με τσουρέκι και σοκολατένιο αυγό που περίσσεψαν από Έλενα Σμπώκου 23 Απριλίου, 2014 από Έλενα Σμπώκου 23 Απριλίου, 2014 Πήγαινε στη συνταγή! Εκτύπωση συνταγής 0 Το Πάσχα πέρασε και πιθανόν σας έχουν περισσέψει τσουρέκια και σοκολατένια αυγά! Σας προτείνουμε, λοιπόν, μια συνταγή εύκολη για να φτιάξετε ένα after-Easter γλυκό που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι! Για να φτιάξετε πουτίγκα με τσουρέκι και σοκολατένιο αυγό θα χρειαστείτε: Πουτίγκα με τσουρέκι και σοκολατένιο αυγό που περίσσεψαν Εκτύπωση Διατροφικά χαρακτηριστικά 200 Θερμίδες 20 grams Λιπαρά Υλικά 5- 6 φέτες τσουρέκι βουτυρωμένες και κομμένες σε κύβους 180 γρ σοκολάτα θρυμματισμένη από το σοκολατένιο αυγό ή ψιλοκομμένη κουβερτούρα ή σταγόνες σοκολάτας 2 αυγά 1 κούπα γάλα 1 βανίλια Εκτέλεση Σ'ένα μέτριο πυρίμαχο ταψί ρίχνετε τους κύβους από το τσουρέκι. Σε ένα μπολ χτυπάτε το γάλα, τα αυγά και την βανίλια. Περιχύνετε το τσουρέκι με το μείγμα του αυγού και από πάνω πασπαλίζετε με τη θρυμματισμένη σοκολάτα. Αφήνετε το γλυκό να σταθεί για να απορροφήσει το τσουρέκι το γάλα για κανένα δεκάλεπτο. Ψήνετε την πουτίγκα τσουρεκιού για μισή περίπου ώρα στους 170 βαθμούς στον αέρα. Το σερβίρετε άμεσα, γιατί..., πιστέψτε με, δεν θα μπορέσετε να κρατηθείτε 🙂 *Για μια πιο εθιστική γεύση προσθέστε μερικές κουταλιές πραλίνα φουντουκιού και 1/2 μπανάνα κομμένη σε μικρά κομμάτια. Η Έλενα Σμπώκου είναι food blogger και ασχολείται με τη μαγειρική από το 2007. Συνταγές της μπορείτε να βρείτε στο elenascooking.blogspot.com γλυκόγλυκό με σοκολάταπουτίγκασοκολατένιο αυγότσουρέκι 0 FacebookTwitterPinterestEmail Προηγούμενο άρθρο ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΟΦΕΛΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΑΥΤΙΣΜO Επόμενο άρθρο ΜΟΝΤΕΣΟΡΙΑΝΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Το πρώτο πρωινό του χρόνου έχει γεύση Μιράντα Μαστέλο Σίφνου, από τον Γιώργο Τσούλη Θρεπτικές vegan μπάρες χωρίς ψήσιμο και χωρίς γλυκαντικά Πασχαλινά κουλουράκια με βρώμη και μέλι Ο Γιώργος Ευγενειάδης κερνάει… σχολικά επαναστατικά μπισκότα Χριστουγεννιάτικα δώρα από την κουζίνα μας