ΣΥΝΤΑΓΕΣ Πορτοκαλένιες συνταγές από Τaλκ 8 Μαΐου, 2018 από Τaλκ 8 Μαΐου, 2018 Πήγαινε στη συνταγή! Εκτύπωση συνταγής 0 Από τα πορτοκάλια δεν πετάμε τίποτα. Αξιοποιούμε τα πάντα! Ιδού δυο πορτοκαλένιες συνταγές! Από την ψίχα του πορτοκαλιού κάνουμε τσάτνεϊ κι από το ξύσμα του αρωματική ζάχαρη για τα γλυκά και τα κέικ. Αρωματική ζάχαρη Απλώνουμε το ξύσμα σε ταψί ή σε άλλο ρηχό σκεύος, το οποίο διαθέτουμε και το αφήνουμε να στεγνώσει. Το αναμιγνύουμε με ζάχαρη και το διατηρούμε σε βάζο για να το χρησιμοποιήσουμε στα γλυκά μας. Τσάτνεϊ πορτοκαλιού Εκτύπωση Διατροφικά χαρακτηριστικά 200 Θερμίδες 20 grams Λιπαρά Υλικά 5 πορτοκάλια 1 φλιτζάνι μαρμελάδα πορτοκάλι 1 1/2 φλιτζάνι νερό 2 φλιτζάνια ζάχαρη 1 κ.γ πιπερόριζα σκόνη ή 2 κ.γ. φρέσκια πολτοποιημένη 1 κ.γ μοσχοκάρυδο 2 μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε μικρά κομμάτια 1/2 φλιτζάνι σταφίδες 1 κ.γ τσίλι (εάν το προτιμούμε λιγότερο καυτερό 1/2 κ.γ ) Εκτέλεση - Καθαρίζουμε τα πορτοκάλια τα κόβουμε σε κομμάτια και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα μαζί με τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε τακτικά να μην μας κολλήσουν και τα βράζουμε για περίπου 45 λεπτά μέχρι να πήξει η σάλτσα. - Τοποθετούμε την σάλτσα ζεστή σε αποστειρωμένα βάζα. Πηγή: ΜΚΟ «Μπορούμε» αρωματική ζάχαρηγλυκόζάχαρηπορτοκαλένιες συνταγέςπορτοκάλιπορτοκάλιασυνταγήτσάτνεϊτσάτνεϊ πορτοκαλιού 0 FacebookTwitterPinterestEmail Προηγούμενο άρθρο “ΜΠΟΡΟΥΜΕ” ΝΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΠΟΥ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ Επόμενο άρθρο ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΣΤΟ FOLLOW YOUR TREE ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Το πρώτο πρωινό του χρόνου έχει γεύση Μιράντα Μαστέλο Σίφνου, από τον Γιώργο Τσούλη Θρεπτικές vegan μπάρες χωρίς ψήσιμο και χωρίς γλυκαντικά Πασχαλινά κουλουράκια με βρώμη και μέλι Ο Γιώργος Ευγενειάδης κερνάει… σχολικά επαναστατικά μπισκότα Χριστουγεννιάτικα δώρα από την κουζίνα μας