ΣΥΝΤΑΓΕΣ Αλατο-καραμελωμένα ποπ-κορν από Έλενα Σμπώκου 6 Νοεμβρίου, 2013 από Έλενα Σμπώκου 6 Νοεμβρίου, 2013 Πήγαινε στη συνταγή! Εκτύπωση συνταγής 0 Λατρεύουμε το σπιτικό ποπ-κορν και φτιάχνουμε πολύ συχνά! Μόλις το ετοιμάσουμε, δεν το αφήνουμε σε ησυχία! Σας δίνουμε, λοιπόν, μια λίγο… πειραγμένη συνταγή για να γλύφετε τα δάχτυλά σας (κυριολεκτικά). Θα χρειαστείτε: Αλατο-καραμελωμένα ποπ-κορν Εκτύπωση Διατροφικά χαρακτηριστικά 200 Θερμίδες 20 grams Λιπαρά Υλικά 4-5 κούπες έτοιμα ποπ κoρν ( όχι αγοραστά ) 125 γρ βούτυρο ελαφρώς αλατισμένο 3/4 κούπες λευκή ζάχαρη 1/4 κούπας μέλι ή maple syrup ( σιρόπι σφένδαμου) Αλατισμένους ξηρούς καρπούς (προαιρετικά) Εκτέλεση Σ' ένα κατσαρολάκι βάλτε βούτυρο, ζάχαρη και μέλι και ανακατέψτε σε μέτρια φωτιά. Θέλει περίπου 5 με 7 λεπτά να διαλυθεί η ζάχαρη. Αφήστε το μείγμα να σιγοβράσει για μερικά λεπτά ακόμα μέχρι να φαίνεται καραμελωμένο. Βγάλτε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και ρίξτε τη ζεστή καραμέλα πάνω από τα ποπ κορν. Ανακατέψτε την για να πάει παντού και αφήστε τα λίγο στην άκρη να κρυώσουν. Μπορείτε να εμπλουτίσετε την γεύση τους ρίχνοντας στην καραμέλα ξηρούς καρπούς αλατισμένους (φυστίκια, κάσιους ή φυστίκια πεκάν). Η Έλενα Σμπώκου είναι food blogger και ασχολείται με τη μαγειρική από το 2007. Συνταγές της μπορείτε να βρείτε στο elenascooking.blogspot.com μαγειρικήποπ κορνσυνταγή 0 FacebookTwitterPinterestEmail Προηγούμενο άρθρο TEZENIS: SMART SHOPPING Επόμενο άρθρο ΔΡΟΜΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Το πρώτο πρωινό του χρόνου έχει γεύση Μιράντα Μαστέλο Σίφνου, από τον Γιώργο Τσούλη Θρεπτικές vegan μπάρες χωρίς ψήσιμο και χωρίς γλυκαντικά Πασχαλινά κουλουράκια με βρώμη και μέλι Ο Γιώργος Ευγενειάδης κερνάει… σχολικά επαναστατικά μπισκότα Χριστουγεννιάτικα δώρα από την κουζίνα μας