ΣΥΝΤΑΓΕΣ Ριγανάτοι πατατοκεφτέδες από Taλκ Team 15 Ιουλίου, 2015 από Taλκ Team 15 Ιουλίου, 2015 Πήγαινε στη συνταγή! Εκτύπωση συνταγής 0 Μια εύκολη συνταγή για κάθε ώρα, είτε ως ορεκτικό είτε ως κυρίως πιάτο! Ριγανάτοι πατατοκεφτέδες Εκτύπωση Διατροφικά χαρακτηριστικά 200 Θερμίδες 20 grams Λιπαρά Υλικά 1 κιλό πατάτες 1 κουτάλι σούπας ρίγανη 2 αβγά 100 γρ. τριμμένη φρυγανιά 200 γρ. τριμμένο κεφαλοτύρι 1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο Αλεύρι Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι Εκτέλεση Βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν καλά, τις λιώνουμε με ένα πιρούνι και τις βάζουμε σε ένα μπολ. Χτυπάμε τα αβγά και τα ρίχνουμε στο μπολ μαζί με τη φρυγανιά, τη ρίγανη, το τριμμένο τυρί και το ελαιόλαδο. Αν το μείγμα είναι αραιό, προσθέτουμε λίγη φρυγανιά. Αλατοπιπερώνουμε. Ζυμώνουμε καλά και έπειτα βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για 30 λεπτά, σκεπασμένο με βαμβακερή πετσέτα. Πλάθουμε μικρές μπαλίτσες, αλευρώνουμε, τινάζουμε να φύγει το περισσευούμενο αλεύρι και τηγανίζουμε σε βαθιά κατσαρόλα, κουνώντας το σκεύος κυκλικά, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν παντού. Βγάζουμε τους κεφτέδες με τρυπητή κουτάλα και πριν σερβίρουμε τους ακουμπάμε επάνω σε χαρτί κουζίνας, ώστε να απορροφηθεί το περιττό λάδι. πατάτεςπατατοκεφτέδεςσυνταγές για παιδιάσυνταγή 0 FacebookTwitterPinterestEmail Προηγούμενο άρθρο ΤΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΤΩΝ ΜΑΪΜΟΥΔΩΝ Επόμενο άρθρο ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Το πρώτο πρωινό του χρόνου έχει γεύση Μιράντα Μαστέλο Σίφνου, από τον Γιώργο Τσούλη Θρεπτικές vegan μπάρες χωρίς ψήσιμο και χωρίς γλυκαντικά Πασχαλινά κουλουράκια με βρώμη και μέλι Ο Γιώργος Ευγενειάδης κερνάει… σχολικά επαναστατικά μπισκότα Χριστουγεννιάτικα δώρα από την κουζίνα μας