ΣΥΝΤΑΓΕΣ Πατάτες φούρνου με πράσο από Έλενα Σμπώκου 4 Απριλίου, 2019 από Έλενα Σμπώκου 4 Απριλίου, 2019 Πήγαινε στη συνταγή! Εκτύπωση συνταγής 0 Πρέπει να σου πω ότι σου βρήκα το τέλειο συνοδευτικό για τα ψητά σου, πατάτες φούρνου με πράσο! Η νοστιμιά εγγυημένη και τα υλικά μόνο επτά. Όσο για το αν γίνεται εύκολα, πίστεψέ με το μόνο που χρειάζεται λίγο κόπο είναι το κόψιμο της πατάτας, που χρειάζεται να είναι σε ροδέλες αρκετά λεπτές. Πατάτες φούρνου με πράσο Εκτύπωση Διατροφικά χαρακτηριστικά 200 Θερμίδες 20 grams Λιπαρά Υλικά Για να φτιάξεις αυτές τις τέλειες πατάτες φούρνου με πράσο χρειάζεσαι: 1 κιλό πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε λεπτές ροδέλες 1 πράσο κομμένο σε ροδέλες 3-4 κρεμμύδια ξερά, ψιλοκομμένα 100 γρ βούτυρο, λιωμένο 150 γρ τριμμένο πικάντικο κεφαλοτύρι, τριμμένο 50 ml ελαιόλαδο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο αλάτι (προαιρετικά) Εκτέλεση Σόταρε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με ελαιόλαδο και λίγο από το βούτυρο (2 κουταλιές σούπας) το πράσο και το κρεμμύδι. Αλάτισε για να μαραθούν τα λαχανικά και χαμήλωσε την φωτιά στο μισό. Άφησέ τα να καραμελώσουν για 10-15 λεπτά. Βουτύρωσε ένα μέτριο πυρίμαχο ταψί και βάλε μια στρώση πατάτες, λίγο από το πράσο και το κρεμμύδι και ρίξε από πάνω λίγο βούτυρο λιωμένο και μέρος από το τριμμένο κεφαλοτύρι. Συνέχισε να στρώνεις το ταψί μέχρι να τελειώσουν τα υλικά και ολοκλήρωσε φυσικά με το τυρί. Το μυστικό της συνταγής είναι να πιέσεις καλά τις στρώσεις για να γίνει ένα συμπαγές μείγμα. Ψήσε τις πατάτες αυτές σε πολύ καλά προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς σε αέρα, για 40 λεπτά περίπου. Τα πρώτα 25 λεπτά καλό θα είναι να σκεπάσεις το ταψί με αλουμινόχαρτο και προς το τέλος να το βγάλεις για να ροδίσουν οι πατάτες. Κόψε τις πατάτες και σέρβιρέ τες σαν πίτα, ζεστές ή σε θερμοκρασία δωματίου, σαν συνοδευτικό. πατάτεςΠατάτες φούρνου με πράσοπράσοσυνταγή 0 FacebookTwitterPinterestEmail Προηγούμενο άρθρο ΠΕΣ ΤΟ Μ’ΕΝΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙ- ΟΙ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΤΟΥ ΝΙΛΣ ΣΤΟΝ ΓΑΤΟ ΜΑΟΥΡΙΤΣΙΟ Επόμενο άρθρο “ΣΥΓΓΝΩΜΗ, ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΩ ΚΑΤΙ;” ΣΤΟΝ ΠΑΙΔΙΚΟ ΙΑΝΟ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Το πρώτο πρωινό του χρόνου έχει γεύση Μιράντα Μαστέλο Σίφνου, από τον Γιώργο Τσούλη Θρεπτικές vegan μπάρες χωρίς ψήσιμο και χωρίς γλυκαντικά Πασχαλινά κουλουράκια με βρώμη και μέλι Ο Γιώργος Ευγενειάδης κερνάει… σχολικά επαναστατικά μπισκότα Χριστουγεννιάτικα δώρα από την κουζίνα μας