ΣΥΝΤΑΓΕΣ Πατάτες ογκρατέν από Taλκ Team 7 Σεπτεμβρίου, 2021 από Taλκ Team 7 Σεπτεμβρίου, 2021 Πήγαινε στη συνταγή! Εκτύπωση συνταγής 1 Μια πανεύκολη συνταγή για ένα λαχταριστό πιάτο. Πατάτες ογκρατέν για να τις απολαύσετε ως ορεκτικό ή συνοδευτικό με τα ψητά σας. Ένα αγαπημένο πιάτο για μικρούς και μεγάλους. Πατάτες ογκρατέν Εκτύπωση Διατροφικά χαρακτηριστικά 200 Θερμίδες 20 grams Λιπαρά Υλικά 1 1/2 κιλό πατάτες καθαρισμένες 2 3/4 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος 3/4 φλ. τσαγιού γάλα λίγο φρέσκο θυμάρι 300 γρ. τυρί τσένταρ ή γραβιέρα τριμμένο αλάτι Εκτέλεση Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις ή στους 160 βαθμούς στον αέρα. Καθαρίζετε τις πατάτες και τις κόβετε σε φέτες πάχους 5 χιλιοστών. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε την κρέμα γάλακτος, το γάλα και το θυμάρι, αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα. Παίρνετε ένα μεγάλο οβάλ πυρίμαχο σκεύος, το λαδώνετε και βάζετε μια στρώση από τις πατάτες [περίπου το 1/4]. Αλατοπιπερώνετε και απλώνετε από πάνω το 1/4 από το μείγμα κρέμας και το 1/4 από το τριμμένο τυρί. Συνεχίζετε την ίδια διαδικασία μέχρι να σχηματισθούν 4 στρώσεις συνολικά. Σκεπάζετε το πυρίμαχο σκεύος με αλουμινόχαρτο και το ψήνετε για 50 λεπτά περίπου. Ξεσκεπάζετε και ψήνετε τις πατάτες ογκρατέν για άλλα 15-20 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν και από πάνω. πατάτεςπατάτες ογκρατένσυνταγές με πατάτες 0 FacebookTwitterPinterestEmail Προηγούμενο άρθρο ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΔΕΠ-Υ Επόμενο άρθρο ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΙ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΣ COVID-19 ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΕΣ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΥΣ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Το πρώτο πρωινό του χρόνου έχει γεύση Μιράντα Μαστέλο Σίφνου, από τον Γιώργο Τσούλη Θρεπτικές vegan μπάρες χωρίς ψήσιμο και χωρίς γλυκαντικά Πασχαλινά κουλουράκια με βρώμη και μέλι Ο Γιώργος Ευγενειάδης κερνάει… σχολικά επαναστατικά μπισκότα Χριστουγεννιάτικα δώρα από την κουζίνα μας