Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Πατάτες ογκρατέν

Πατάτες ογκρατέν

από Taλκ Team

Μια πανεύκολη συνταγή για ένα λαχταριστό πιάτο. Πατάτες ογκρατέν για να τις απολαύσετε ως ορεκτικό ή συνοδευτικό με τα ψητά σας. Ένα αγαπημένο πιάτο για μικρούς και μεγάλους. 


Πατάτες ογκρατέν

Εκτύπωση
Διατροφικά χαρακτηριστικά 200 Θερμίδες 20 grams Λιπαρά

Υλικά

1 1/2 κιλό πατάτες καθαρισμένες
2 3/4 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
3/4 φλ. τσαγιού γάλα
λίγο φρέσκο θυμάρι
300 γρ. τυρί τσένταρ ή γραβιέρα τριμμένο
αλάτι

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις ή στους 160 βαθμούς στον αέρα. Καθαρίζετε τις πατάτες και τις κόβετε σε φέτες πάχους 5 χιλιοστών. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε την κρέμα γάλακτος, το γάλα και το θυμάρι, αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα. Παίρνετε ένα μεγάλο οβάλ πυρίμαχο σκεύος, το λαδώνετε και βάζετε μια στρώση από τις πατάτες [περίπου το 1/4]. Αλατοπιπερώνετε και απλώνετε από πάνω το 1/4 από το μείγμα κρέμας και το 1/4 από το τριμμένο τυρί. Συνεχίζετε την ίδια διαδικασία μέχρι να σχηματισθούν 4 στρώσεις συνολικά. Σκεπάζετε το πυρίμαχο σκεύος με αλουμινόχαρτο και το ψήνετε για 50 λεπτά περίπου. Ξεσκεπάζετε και ψήνετε τις πατάτες ογκρατέν για άλλα 15-20 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν και από πάνω.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ






Facebook

Newsletter

Συμπληρώστε το email σας για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα του Τaλκ

Δήλωση Απορρήτου και Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα

talcmag.gr ©2023 – All Right Reserved.