Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Ντοματόπιτα
Ντοματόπιτα

Ντοματόπιτα

από Αθηνά Τσόγκα-Τουρνικιώτη
Ντοματόπιτα

Ντοματόπιτα

Εκτύπωση
Διατροφικά χαρακτηριστικά 200 Θερμίδες 20 grams Λιπαρά

Υλικά

250 γρ. φέτα
150 γρ. ανθότυρο
2 ντομάτες μετρίου μεγέθους ψιλοκομμένες
2 αυγά
1 γιαούρτι αγελάδος στραγγιστό
2 κούπες αλεύρι ολικής άλεσης
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και λαδώνουμε ένα μικρό ταψάκι. Σε ένα μπολ λιώνουμε τη φέτα και το ανθότυρο με ένα πιρούνι. Προσθέτουμε τις ντομάτες, τα αυγά, το γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ, ανακατεύουμε πάλι και τέλος το αλεύρι και πάλι ανακάτεμα. Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψάκι και από πάνω ραντίζουμε με 1-2 κουταλιές ελαιόλαδο. Ψήνουμε για περίπου μισή ώρα μέχρι να ροδίσει ελαφρώς από πάνω. Σερβίρουμε αφού κρυώσει - παραμένει πεντανόστιμο και την επομένη!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ






Facebook

Newsletter

Συμπληρώστε το email σας για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα του Τaλκ

talcmag.gr ©2023 – All Right Reserved.