ΣΥΝΤΑΓΕΣ Μπισκότα βρώμης με σταφίδες από Έλενα Σμπώκου 10 Ιουνίου, 2019 από Έλενα Σμπώκου 10 Ιουνίου, 2019 Πήγαινε στη συνταγή! Εκτύπωση συνταγής 0 Το προηγούμενο Σάββατο έφτιαξα αυτά τα πολύ νόστιμα μπισκότα βρώμης για τα παιδιά, γιατί πραγματικά έχω βαρεθεί να διαβάζω σε ετικέτες τροφίμων την λέξη φοινικέλαιο… Ως γνωστόν έχω δύο παιδιά και λογικό είναι να τρώνε μπισκότα, ψωμί του τοστ και πολλά άλλα συσκευασμένα προϊόντα… που μάντεψε τι περιέχουν… Φοινικέλαιο. Δεν θα κάτσω να αναλύσω το πόσο βλαβερό είναι το φοινικέλαιο, μπορεί ο καθένας να αναζητήσει στο διαδίκτυο τις συνέπειες της κατανάλωσής του. Και αφού είπα τον πόνο μου, να πω ότι η παραπάνω εισαγωγή έχει να κάνει με την θέλησή μου να δίνω ό, τι καλύτερο στα παιδιά μου, όπως όλοι οι γονείς δηλαδή. Έτσι λοιπόν ψάχνω συνεχώς συνταγές και παρασκευές για λιχουδιές που θα είναι αρεστές και στα μικρά γιατί αυτά είναι και οι πιο δύσκολοι “πελάτες”. Διάβασε την συνταγή για τα μπισκότα βρώμης που έφτιαξα το προηγούμενο Σάββατο και είναι ιδανικά για όλες τις ώρες της ημέρας αλλά ταιριάζουν πολύ και σπασμένα μέσα σε γάλα, για πρωινό! Μπισκότα βρώμης με σταφίδες Εκτύπωση Διατροφικά χαρακτηριστικά 200 Θερμίδες 20 grams Λιπαρά Υλικά 1 κούπα νιφάδες βρώμης 1 κούπα αλεύρι ολικής 1 κουταλάκι baking powder 1/4 κουταλάκι αλάτι 1/4 κουταλάκι κανέλα 50 γρ. μέλι 50 γρ. καστανή ζάχαρη 1 βανιλίνη 90 γρ. λάδι καρύδας ( ή άλλο φυτικό βούτυρο) 70 γρ. σταφίδες Εκτέλεση Σε μια κατσαρόλα θα βάλεις το λάδι καρύδας, την ζάχαρη, το μέλι και το αλάτι. Θα τη βάλεις πάνω στο μάτι και σε χαμηλή φωτιά θα ανακατεύεις συνέχεια μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και το μέλι. Σε ένα άλλο μπολ θα προσθέσεις όλα τα άλλα υλικά και μόλις λιώσουν η ζάχαρη και το μέλι θα τα ρίξεις μέσα και αυτά. Με το χέρι θα ανακατέψεις καλά και θα φτιάξεις μια σκληρή ζύμη. Αν νομίζεις ότι είναι πολύ σκληρή και δεν ενώνονται τα υλικά, μπορείς να προσθέσεις 1-2 κουταλιές νερό. Ζυμώνεις μπαλίτσες και τις τοποθετείς στο μεγάλο ταψί του φούρνου αφού το έχεις στρώσει με λαδόκολλα. Ψήνεις τα μπισκότα βρώμης σε καλά προθερμασμένο φούρνο για 15- 17 λεπτά στους 180 βαθμούς σε αέρα. Μόλις ψηθούν, περίμενε 10 λεπτά να κρυώσουν καλά, και μετά μπορείς να δοκιμάσεις. Θα τα αποθηκεύσεις σε καλά κλεισμένο κουτί για αρκετές μέρες και θα τα απολαύσεις με μαρμελάδα ή σπασμένα μέσα σε γάλα ή χυμό όπως τρώμε τα δημητριακά. βρώμημπισκόταμπισκότα βρώμηςσυνταγήφοινικέλαιο 0 FacebookTwitterPinterestEmail Προηγούμενο άρθρο ΠΝΙΓΜΟΣ ΣΤΗΝ ΜΠΑΝΙΕΡΑ|ΠΩΣ ΘΑ ΤΟΝ ΑΠΟΦΥΓΕΤΕ Επόμενο άρθρο ΣΤΟ ΔΙΣΤΟΜΟ… ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Το πρώτο πρωινό του χρόνου έχει γεύση Μιράντα Μαστέλο Σίφνου, από τον Γιώργο Τσούλη Θρεπτικές vegan μπάρες χωρίς ψήσιμο και χωρίς γλυκαντικά Πασχαλινά κουλουράκια με βρώμη και μέλι Ο Γιώργος Ευγενειάδης κερνάει… σχολικά επαναστατικά μπισκότα Χριστουγεννιάτικα δώρα από την κουζίνα μας