ΣΥΝΤΑΓΕΣ Μπισκότα βουτύρου με γέμιση πραλίνα σοκολάτας από Τaλκ 28 Σεπτεμβρίου, 2017 από Τaλκ 28 Σεπτεμβρίου, 2017 Πήγαινε στη συνταγή! Εκτύπωση συνταγής 0 Τα μπισκότα βουτύρου είναι από μόνα τους είναι πολύ νόστιμα, πόσο μάλλον αν συνδυαστούν με πραλίνα σοκολάτας (σπιτική ή του εμπορίου). Τότε γίνονται ακόμα πιο λαχταριστά. Φτιάξτε τα γιατί εκτός ότι είναι πεντανόστιμα, είναι πανεύκολα και θα τα λατρέψει όλη η οικογένεια σας. Μπισκότα βουτύρου με γέμιση πραλίνα σοκολάτας Εκτύπωση Διατροφικά χαρακτηριστικά 200 Θερμίδες 20 grams Λιπαρά Υλικά 1 πρέζα αλάτι 300 γρ. αλεύρι μαλακό 100 γρ. άχνη ζάχαρη ½ κ.σ. κανέλα σε σκόνη 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας 250 γρ. βούτυρο, παγωμένο Για τη γέμιση 100 γρ. βούτυρο, μαλακό 100 γρ. πραλίνα σοκολάτας Εκτέλεση Στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε το αλάτι, το αλεύρι, τη ζάχαρη άχνη, την κανέλα, το εκχύλισμα βανίλιας και το βούτυρο σε κομμάτια. Χτυπάμε με το φτερό μέχρι να σχηματιστεί η ζύμη μας, περίπου 2-3 λεπτά. Δεν ανακατεύουμε τη ζύμη για πολύ ώρα για να γίνουν τα μπισκότα μας τραγανά, αυτός είναι και ο λόγος που χρησιμοποιούμε αλεύρι μαλακό που δεν έχει πολύ γλουτένη. Αφαιρούμε από τον κάδο τη ζύμη μας, εδώ μπορούμε να την δέσουμε και λίγο με τα χέρια μας κάνοντάς τη μία μπάλα. Τυλίγουμε τη ζύμη μας με μία μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά με 1 ώρα, μέχρι να σφίξει. Μετά από μία ώρα, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190° C στον αέρα. Ρίχνουμε αλεύρι στον πάγκο εργασίας μας, κόβουμε ένα κομμάτι από τη ζύμη μας, και το αφήνουμε στον πάγκο και με τη βοήθεια ενός πλάστη ανοίγουμε τη ζύμη σε πάχος 3 χιλιοστών. Αν χρειαστεί πασπαλίζουμε με λίγο ακόμα αλεύρι. Με ένα κουπάτ κόβουμε μπισκοτάκια διαμέτρου 5-6 εκατοστών. Αν δεν έχουμε κουπάτ χρησιμοποιούμε ένα φλιτζάνι του τσαγιού ή ένα ποτήρι για να κόψουμε τη ζύμη μας. Απλώνουμε τα μπισκότα μας πάνω σε δύο ταψάκια με λαδόκολλα προσέχοντας να τα βάζουμε σε μικρή απόσταση μεταξύ τους. Επαναλαμβάνουμε για όλη τη ζύμη μας. Θέλουμε 24-30 μπισκότα. Ψήνουμε για 8-11 λεπτά. Τα μπισκότα πρέπει να πάρουν ένα όμορφο χρυσαφί χρώμα αλλά να μην περιμένουμε να είναι σκληρά όταν βγουν από τον φούρνο. Τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά για 20 λεπτά μόλις βγουν από τον φούρνο να ξεκουραστούν. Για τη γέμιση Προσθέτουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο και χτυπάμε με το φτερό για 1 λεπτό για να αφρατέψει. Προσθέτουμε την πραλίνα και χτυπάμε για ακόμα 30 δευτερόλεπτα μέχρι να ομογενοποιηθεί η γέμισή μας (δεν χτυπάμε πολύ για να μην κόψει). Για τη συναρμολόγηση Βάζουμε μια μικρή ποσότητα από τη γέμισή μας (1 κ.σ.) πάνω σε ένα μπισκότο από τη μεριά που ήταν στο ταψί. Σκεπάζουμε με ένα άλλο μπισκότο. Πιέζουμε λίγο να πάει παντού. Αν θέλουμε μπορούμε να τα διακοσμήσουμε με λίγη άχνη ζάχαρη. Επαναλαμβάνουμε και για τα υπόλοιπα. Σημειώσεις Extra Tip: Σε περίπτωση που μπισκότα βουτύρου μαλακώσουν, αν δεν τα έχουμε κλείσει αεροστεγώς, τα βάζουμε στον φούρνο στους 100° C στον αέρα για 10 λεπτά. Πηγή γλυκιά συνταγήμπισκότα βουτύρουΜπισκότα βουτύρου με γέμιση πραλίνα σοκολάτας 0 FacebookTwitterPinterestEmail Προηγούμενο άρθρο ΣΤΟ ΠΑΛΑΤΙ ΤΟΥ ΘΥΜΟΥ. ΝΕΑ ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ Επόμενο άρθρο ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΕΠΙΔΟΡΠΙΟΥ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Το πρώτο πρωινό του χρόνου έχει γεύση Μιράντα Μαστέλο Σίφνου, από τον Γιώργο Τσούλη Θρεπτικές vegan μπάρες χωρίς ψήσιμο και χωρίς γλυκαντικά Πασχαλινά κουλουράκια με βρώμη και μέλι Ο Γιώργος Ευγενειάδης κερνάει… σχολικά επαναστατικά μπισκότα Χριστουγεννιάτικα δώρα από την κουζίνα μας