Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Φτιάχνουμε πεντανόστιμα μπιφτέκια γαλοπούλας

Φτιάχνουμε πεντανόστιμα μπιφτέκια γαλοπούλας

από Πελιώ Παπαδιά

Τα μπιφτέκια είναι από τα πιο αγαπημένα φαγητά μικρών και μεγάλων. Αν μάλιστα τα φτιάξετε με κιμά από γαλοπούλα, που θεωρείται πιο ελαφρύς και υγιεινός από τον μοσχαρίσιο, είναι σίγουρο ότι θα τα λατρέψετε. Σήμερα μαγειρεύουμε, λοιπόν, μπιφτέκια γαλοπούλας.

Πεντανόστιμα μπιφτέκια γαλοπούλας

Εκτύπωση
Μερίδες: 4 άτομα
Διατροφικά χαρακτηριστικά 200 Θερμίδες 20 grams Λιπαρά

Υλικά

  • 1 κιλό κιμάς γαλοπούλας, περασμένος μία φορά από τη μηχανή
  • 1 κρεμμύδι ξερό, τριμμένο
  • 2 ντομάτες τριμμένες
  • 8 κ.σ. νιφάδες βρόμης
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 2-3 κ.σ. ρίγανη
  • 4 κ.σ. φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένο
  • ½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 αυγό

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε με τα χέρια για περίπου 10 λεπτά. Αφήνουμε μια ώρα στο ψυγείο να δέσουν τα υλικά και οι γεύσεις και έπειτα πλάθουμε το μείγμα μας σε μεγάλα μπιφτέκια. Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε τα μπιφτέκια για λίγα λεπτά μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές. Κατόπιν τα τοποθετούμε σε ταψί και τα ψήνουμε για 6-7 λεπτά από την κάθε πλευρά. Πριν απολαύσουμε τα μπιφτέκια γαλοπούλας, προσθέτουμε λεμόνι, κατά βούληση. Καλή όρεξη!  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ






Facebook

Newsletter

Συμπληρώστε το email σας για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα του Τaλκ

talcmag.gr ©2023 – All Right Reserved.