ΣΥΝΤΑΓΕΣ Μπαλάκια φέτας με ρίγανη και σουσάμι από Taλκ Team 21 Ιουνίου, 2016 από Taλκ Team 21 Ιουνίου, 2016 Πήγαινε στη συνταγή! Εκτύπωση συνταγής 0 Για αυτά τα πεντανόστιμα μπαλάκια φέτας, συνταγή του Χριστόφορου Πέσκια, θα χρειαστούμε: Μπαλάκια φέτας με ρίγανη και σουσάμι Εκτύπωση Διατροφικά χαρακτηριστικά 200 Θερμίδες 20 grams Λιπαρά Υλικά 600 γρ. φέτα, κατά προτίμηση σκληρή 100 γρ. φρέσκο πλήρες γάλα 100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 2 κουτ. σούπας φυλλαράκια φρέσκιας ρίγανης, ψιλοκομμένα, ή 1 κουτ. σούπας ρίγανη του βουνού θρυμματισμένη 200 γρ. σουσάμι Εκτέλεση Σ’ ένα μικρό κατσαρολάκι ή σ’ ένα μπρίκι ανακατεύουμε το γάλα με το γιαούρτι καλά και τα ζεσταίνουμε μέχρι η θερμοκρασία του μείγματος να φτάσει τους 80° C. Αν δεν έχουμε θερμόμετρο μαγειρικής, κατεβάζουμε το σκεύος από τη φωτιά λίγο πριν το μείγμα βράσει. Χτυπάμε τη φέτα και το ζεστό μείγμα γάλακτος-γιαουρτιού στον πολτοποιητή μέχρι να γίνουν ένα ενιαίο, κρεμώδες μείγμα. Προσθέτουμε τη ρίγανη και ανακατεύουμε. Βάζουμε την κρέμα στο ψυγείο για 3-4 ώρες, μέχρι να κρυώσει πολύ καλά και να σφίξει. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170° C. Βάζουμε το σουσάμι σ’ ένα ταψάκι και το ψήνουμε για περίπου 10 λεπτά. Το βγάζουμε από το φούρνο, το αδειάζουμε σ’ ένα πιάτο και το αφήνουμε να κρυώσει. Πλάθουμε μικρά μπαλάκια με το μείγμα φέτας και τα ρολάρουμε στο σουσάμι μέχρι να καλυφθεί όλη η επιφάνεια. Σερβίρουμε. Σημειώσεις Tip: Τα μπαλάκια φέτας μπορούμε να τα έχουμε έτοιμα, ρολαρισμένα στο σουσάμι, από την προηγουμένη, να τα βάλουμε σε ταψάκι και να τα καλύψουμε με μεμβράνη. Αρχική πηγή μπαλάκια φέταςσυνταγή 0 FacebookTwitterPinterestEmail Προηγούμενο άρθρο ΗΛΙΟΣ|Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΗΓΗ ΒΙΤΑΜΙΝΗΣ D Επόμενο άρθρο Ο ΧΤΑΠΟΔΙΟΣ ΣΕΪΦ ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΘΑΛΑΣΣΟΦΥΛΑΚΕΣ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Το πρώτο πρωινό του χρόνου έχει γεύση Μιράντα Μαστέλο Σίφνου, από τον Γιώργο Τσούλη Θρεπτικές vegan μπάρες χωρίς ψήσιμο και χωρίς γλυκαντικά Πασχαλινά κουλουράκια με βρώμη και μέλι Ο Γιώργος Ευγενειάδης κερνάει… σχολικά επαναστατικά μπισκότα Χριστουγεννιάτικα δώρα από την κουζίνα μας