Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Μπακαλιάρος παστός τηγανιτός με σκορδαλιά

Μπακαλιάρος παστός τηγανιτός με σκορδαλιά

από Τaλκ

25η Μαρτίου! Η  μεγάλη εθνική επέτειος και φυσικά άλλη μια αφορμή για να μαζευτεί όλη η οικογένεια μαζί στο τραπέζι. Μόλις τα παιδιά τελειώσουν την παρέλαση, όλοι γυρίζουν στο σπίτι για το παραδοσιακό γεύμα της ημέρας με μπακαλιάρο σκορδαλιά. Εμείς σας δείχνουμε την παρακάτω συνταγή που θα τους ξετρελάνει όλους!

Μπακαλιάρος παστός τηγανιτός με σκορδαλιά

Εκτύπωση
Διατροφικά χαρακτηριστικά 200 Θερμίδες 20 grams Λιπαρά

Υλικά

Υλικά για τον μπακαλιάρο
1 κιλό μπακαλιάρος παστός
Λάδι για το τηγάνισμα

Για τον χυλό:
3 αυγά
3-4 κ. σ. νερό,
αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, αλάτι- πιπέρι

Υλικά για τη σκορδαλιά
6- 7 φέτες ψωμί ξερό, χωρίς κόρα
5- 6 σκελίδες σκόρδο
½ κούπα λάδι
¼ κούπας ξύδι
Λίγο πιπέρι άσπρο
¼ κ. γλ. Αλάτι

Εκτέλεση

Για τον μπακαλιάρο:

Βγάλε την πέτσα του μπακαλιάρου, κοψ’ τον σε κομμάτια και βύθισέ τον εντελώς σ’ ένα μπολ με νερό.  Άφησέ τον για περίπου 20 ώρες για να φουσκώσει και να ξαλμυρίσει.  Σ’ αυτό το διάστημα, άλλαξε μερικές φορές το νερό. Μόλις βγάλεις τα κομμάτια του μπακαλιάρου απ’ το νερό, αφαίρεσε τα κόκκαλα και άφησέ τα να στραγγίσουν καλά. Ξεκίνα να ετοιμάζεις τον χυλό.  Χτύπησε ελαφρά τα αυγά με το νερό, ρίξε λίγο αλάτι, πιπέρι και όσο αλεύρι χρειαστεί, για να γίνει ένας πηχτός χυλός. Βούτα τα κομμάτια του μπακαλιάρου στον χυλό και τηγάνισέ τα σε καυτό λάδι.

Για τη σκορδαλιά:

Μούσκεψε το ψωμί σε λίγο νερό και στιψ’ το στις παλάμες σου, για να φύγει το πολύ νερό.  Πάτα το σκόρδο με λίγο αλάτι μέσα στο γουδί, για να λιώσει. Ρίξε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και χτύπησε το μείγμα για μερικά δευτερόλεπτα.  Σταμάτα το μπλέντερ, ανακάτεψε το μείγμα με μια κουτάλα, καθαρίζοντας καλά τα τοιχώματα και χτύπα ξανά.  Πρόσεξε, μην το παραχτυπήσεις γιατί θα κόψει.

skordalia-karidi

Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ






Facebook

Newsletter

Συμπληρώστε το email σας για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα του Τaλκ

talcmag.gr ©2023 – All Right Reserved.