Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Μους της Αφροδίτης από τον Έκτορα Μποτρίνι
μους της Αφροδίτης

Μους της Αφροδίτης από τον Έκτορα Μποτρίνι

από Τaλκ

Με βάση έγκυρες μελέτες, ο Έκτορας Μποτρίνι αντλεί από τον πλούτο της μεσογειακής παράδοσης και μας παρουσιάζει στο νέο του βιβλίο τις “τροφές του έρωτα”, συνταγές που περιέχουν όλα εκείνα τα στοιχεία που είναι απαραίτητα για καλή όρεξη – στο τραπέζι και στο κρεβάτι. Σήμερα μαγειρεύουμε μους της Αφροδίτης!

μους της Αφροδίτης

Μους της Αφροδίτης από τον Έκτορα Μποτρίνι

Εκτύπωση
Μερίδες: 4 άτομα
Διατροφικά χαρακτηριστικά 200 Θερμίδες 20 grams Λιπαρά

Υλικά

  • 150 γραμμ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 1 φλιτζανάκι espresso
  • 1 κ.γ. ρούμι
  • 2 κρόκους
  • 3 ασπράδια χτυπημένα μαρέγκα
  • 150 γραμμ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη
  • κανέλα σκόνη
  • σαντιγί

Εκτέλεση

  1. Λιώστε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα και αφήστε τη στην άκρη να γίνει χλιαρή. Ύστερα προσθέστε σιγά σιγά τους κρόκους, το ρούμι και τον καφέ και ανακατέψτε.
  2. Αφήστε λίγο να κρυώσει και ύστερα πολύ σιγά προσθέστε την κρέμα γάλακτος και τα ασπράδια. Μοιράστε τη μους σε μπολάκια και βάλτε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες. Γαρνίρετε τη μους της Αφροδίτης με σαντιγί και κανέλα.

Cucina-amore-mio_highres-683x1024

Η συνταγή περιλαμβάνεται στο βιβλίο του Έκτορα Μποτρίνι «Cucina Amore Mio. Οι ερωτικές συνταγές μου», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΟΞΥ. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ






Facebook

Newsletter

Συμπληρώστε το email σας για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα του Τaλκ

talcmag.gr ©2023 – All Right Reserved.